Turinys
Tai visai kito lygio kugelis! Švelnaus skonio, minkštas ir pilnas skonių. Jį drąsiai galite duoti tiems, kurie nemėgsta cukinijų – net nepajaus , kad jų čia yra! 😀 paprikos ir morkos suteikia labai gerą skonį. Patiekiau su grybų ir grietinės padažu, tiems kam norisi mėsos galite drąsiai jį patiekti su kepta šonine. O kokį kugelį mėgstate jūs?🙂
Ingredientai:
- 2.5 kg bulvių;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 1 raudonosios paprikos;
- 1 didelio svogūno;
- 2 vidutinių morkų;
- 250 ml pieno;
- 2 kiaušiniai (kiaušinius į kugelį dedu ne visada, bet čia jie puikiai tiko, nes bijojau, kad gausis labai minkštas nuo cukinijos);
- druska ir juodieji pipirai – pagal skonį;
- sviesto – skardai patepti.
Paruošimas:
- Nuskuskite ir nuplaukite bulves. Jas sutarkuokite su bulvių tarkavimo mašina. Aš tarkių nenuspaudžiu.
- Supjaustykite svogūną ir papriką kvadratėliais. Juos pakepinkite and sviesto kol apskrus (geriausia kepti kol svogūnai įgaus auksinę spalvą).
- Morkas ir cukiniją sutarkuokite per smulkesnę tarką. Nuspauskite nuo jų skystį.
- Keptus svogūnus ir papriką sudėkite į bulvių tarkius, išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas ir cukiniją.
- Pieną užvirinkite, juo nuplikykite tarkius. Turi gautis gan skysta masė. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Skardą ištepkite sviestu. Supilite paruoštą masę ir kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 30-40 minučių.
- Patiekite su grietine, spirgučiais arba grybų padažu. Skanaus! 💚