Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Tai visai kito lygio kugelis! Švelnaus skonio, minkštas ir pilnas skonių. Jį drąsiai galite duoti tiems, kurie nemėgsta cukinijų – net nepajaus , kad jų čia yra! 😀 paprikos ir morkos suteikia labai gerą skonį. Patiekiau su grybų ir grietinės padažu, tiems kam norisi mėsos galite drąsiai jį patiekti su kepta šonine. O kokį kugelį mėgstate jūs?🙂

Ingredientai:

  • 2.5 kg bulvių;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 vidutinių morkų;
  • 250 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai (kiaušinius į kugelį dedu ne visada, bet čia jie puikiai tiko, nes bijojau, kad gausis labai minkštas nuo cukinijos);
  • druska ir juodieji pipirai – pagal skonį;
  • sviesto – skardai patepti.

Paruošimas:

  1. Nuskuskite ir nuplaukite bulves. Jas sutarkuokite su bulvių tarkavimo mašina. Aš tarkių nenuspaudžiu.
  2. Supjaustykite svogūną ir papriką kvadratėliais. Juos pakepinkite and sviesto kol apskrus (geriausia kepti kol svogūnai įgaus auksinę spalvą).
  3. Morkas ir cukiniją sutarkuokite per smulkesnę tarką. Nuspauskite nuo jų skystį.
  4. Keptus svogūnus ir papriką sudėkite į bulvių tarkius, išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas ir cukiniją.
  5. Pieną užvirinkite, juo nuplikykite tarkius. Turi gautis gan skysta masė. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  6. Skardą ištepkite sviestu. Supilite paruoštą masę ir kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 30-40 minučių.
  7. Patiekite su grietine, spirgučiais arba grybų padažu. Skanaus! 💚


Parašykite komentarą