Bulvių ir žirnių apkepas su padažu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 3
Toks bulvių ir žirnių apkepas su sviesto bei pieno padažu sukurtas visiems, bet ypatingai subalansuotas žirnių su spirgučiais mėgėjams. O jeigu dar rimčiau tai šis apkeptas tikrai tai beveik tas pats, kas žirniai su spirgučiais, tik kiek sočiau (ir man asmeniškai skaniau). Šiuo receptu su manini pasidalino kolegė, su kuria dirbame jau daug metų. Tokį apkepą ji kepa jau daug metų ir sakė, kad niekaip nepabosta. O dabar pradėjau kepti ir aš, nes tikrai be galo skanu. O šiandien dar šiuo geru receptu dalinuosi ir su Jumis, tad drąsiai išmėginkite. 🙂

Receptui reikės:

  • džiovintų žirnių: ~1-1,5 stiklinės
  • bulvių: 5
  • fermentinio sūrio: 60 gramų
  • šalto rūkymo šoninės: 100 gramų (arba lašinukų)
Padažui:
  • sviesto: 50 gramų
  • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
  • pieno: 300 mililitrų
  • druskos: žiupsnio
  • pipirų: žiupsnio
  • šviežiai tarkuoto muskato: žiupsnio

Paruošimas

  • Pirmiausia žirnius per visą naktį pamirkyk ir išvirk sūdytame vandenyje.
  • Tada šoninę supjaustyk nedideliais gabaliukais ir pakepink, kol gražiai apskrus.
  • Išgriebk ir atidėk ją į šoną.
  • Bulves nuskusk ir supjaustyk nedideliais kubeliais. Pakepink riebaliukuose, kurie susidarė bekepant šoninę.
  • Prikaistuvyje ištirpink sviestą, berk miltus ir gerai išmaišyk. Supilk pieną. Masę pakaitink, kol padažas pradeda tirštėti.
  • Jį pagardink druska, pipirais ir muskato riešutu.
  • Žirnius, bulves, šoninę ir padažą sumaišyk. Pilk į kepimo indą viršų užtarkuok fermentiniu sūriu ir dėk į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 minučių.
  • Iškepusį apkepą aš dar apibarsčiau kietojo sūrio drožlėmis, bet tai nėra būtina.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą