Kepta vištiena su daržovėmis orkaitėje

Kepta vištiena su daržovėmis orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Šis receptas – puikus pasirinkimas jaukiems šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi pasimėgauti šiluma ir aromatais, sklindančiais iš orkaitės. Kepta vištiena su daržovėmis – sotus ir maistingas patiekalas, praturtinantis organizmą svarbiausiais baltymais, vitaminais ir mineralais. Šis receptas suteikia daug laisvės rinktis mėgstamas daržoves, o pagrindinis akcentas – … Skaityti toliau

Cukinijų lazanija su smulkinta vištiena ir sūriu

Cukinijų lazanija su smulkinta vištiena ir sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 3 Cukinijos yra viena iš universaliausių daržovių, o lazanija be makaronų tampa lengvesnė, tačiau ne mažiau skani. Šis patiekalas idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, ypač jei ieškote mažiau angliavandenių turinčio valgio. Pagrindinė cukinijų nauda yra ta, kad jos yra turtingos vandeniu ir mažai kaloringos, todėl padeda palaikyti … Skaityti toliau

Troškintas triušis pomidorų ir alaus padaže

Troškintas triušis pomidorų ir alaus padaže

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Triušiena yra vienas sveikiausių mėsos pasirinkimų, pasižymintis itin aukštu baltymų kiekiu ir mažu riebalų kiekiu. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia subalansuotos mitybos ir ieško alternatyvų kitoms mėsos rūšims, tokioms kaip kiauliena ar jautiena. Triušiena taip pat turi daug vitaminų ir mineralų, tarp kurių yra B grupės … Skaityti toliau

Troškinti triušio kumpeliai su Briuselio kopūstais, bulvėmis ir morkomis

Troškini triušio kumpeliai Briuselio kopūstais, bulvėmis ir morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 80 min Porcijos: 2 Triušio mėsa yra ne tik ypatingai švelni, bet ir maistinga. Ji yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda augti raumenims ir stiprina imuninę sistemą. Triušiena turi mažai riebalų ir cholesterolio, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi širdies sveikata. Taip pat šioje mėsoje gausu vitaminų B12, B3 bei … Skaityti toliau

Troškintas triušis su grietinėle ir morkomis, kaip pas mamą

Troškintas triušis su grietinėle ir morkomis, kaip pas mamą

Paruošimas: 50 min Porcijos: 3 Troškintas triušis su grietinėle ir morkomis – tai ypatingai švelnus ir aromatingas patiekalas, primenantis vaikystės skonius, kai mamos ar močiutės ruošdavo skanėstus šeimos vakarienei. Triušiena yra vienas sveikiausių baltymų šaltinių, turintis mažai riebalų ir daug lengvai virškinamų aminorūgščių. Ši mėsa yra puikus vitaminų B12 ir B3, taip pat mineralų, tokių … Skaityti toliau

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais – tai gardus, švelnaus skonio patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Triušiena laikoma vienu iš sveikiausių mėsos šaltinių – ji yra lengvai virškinama, mažai riebalų turinti ir baltyminga. Šis patiekalas pasižymi subtiliu skonio balansu tarp švelnios triušienos, saldžių … Skaityti toliau

Bulvių ir žirnių apkepas su padažu

Bulvių ir žirnių apkepas su padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 3 Toks bulvių ir žirnių apkepas su sviesto bei pieno padažu sukurtas visiems, bet ypatingai subalansuotas žirnių su spirgučiais mėgėjams. O jeigu dar rimčiau tai šis apkeptas tikrai tai beveik tas pats, kas žirniai su spirgučiais, tik kiek sočiau (ir man asmeniškai skaniau). Šiuo receptu su manini pasidalino … Skaityti toliau

Traškūs vištienos suktinukai keptuvėje su kumpiu ir fermentiniu sūriu

Traškūs vištienos suktinukai keptuvėje su kumpiu ir fermentiniu sūriu

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Neseniai Jums rodžiau kaip gaminau Beatos vištienos suktinukus su šonine orkaitėje ir tas receptas mūsų šeimai be galo patiko, tad pamačius šį traškių vištienos suktinukų keptuvėje receptą su kumpiu, taip pat labai panorau išmėginti. Tad būtent tai ir padariau. Galiu pasakyti tik tiek – tai be galo skanūs, itin greit pagaminu … Skaityti toliau