- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 4
Neseniai pasakojau kaip skaniai paruošti anties krūtinėlę su uogų padažu, o šiandien parodysiu dar vieną paukštienos patiekalą. Tik šį kartą gaminsiu įdarytą vištienos krūtinėlę orkaitėje. Ją įdarau su įvairiomis daržovėmis ir sūriu, apskrudintu keptuvėje, o po to galutinai iškepu orkaitėje. Patikėkite manimi, galutinis skonis labai geras ir visa šeima džiaugiasi nuostabiai pavykusia vakariene. Patiekalas, kuris gamintas jau ne kartą ir bus gaminamas ateityje, nes mūsų šeimos labai mėgstamas. Būtinai mėginkite ir Jūs!
Receptui reikės:
- vištienos krūtinėlių: 2
- miltų: 2 valgomųjų šaukštų
- česnako: 2 skiltelių
- pipirų: žiupsnio
- druskos: pagal skonį
- morkų: 1
- brokolių žiedų: 1 saujos (šį kartą naudoju šaldytus)
- fermentinio sūrio: 30 gramų (drąsiai galima dėti ir daugiau)
- aliejaus: šlakelio
- cukinijų: 50 gramų
Paruošimas
- Pradžioje vištienos krūtinėlę įpjauk perpus išilgai, tik neperpjauk iki galo, o ištiesk.
- Tada šiek tiek pamušk virtuviniu plaktuku.
- Pabarstyk druska, pipirais ir susmulkintu česnaku.
- Fermentinį sūrį sutarkuok. Morką supjaustyk šiaudeliais, brokolių žiedynus pasmulkink, o cukiniją supjaustyk kubeliais. Daržoves sumaišyk su sūriu.
- Tuomet įdarą paskirstyk ant krūtinėlės kepsniukų. Juos perlenk.
- Apvoliok miltuose, apkepk keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
- Perkelk į kepimo indą ir baik kepti orkaitėje. Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
- Patiek ir skanauk!
Seniai buvo pavykę paruošti tokią skanią ir sultingą vištieną. Ačiū už receptą. 🙂