Kreminė konservuotų avinžirnių sriuba su grietinėle

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 4

Jau rodžiau kaip pagamint nuostabią avinžirnių sriuba su lydytu sūreliu, kuri mūsų šeimai labai patinka. O šiandien noriu Jums parodyti dar vieną nuostabų variantą, kuriam naudosiu konservuotus avinžirnius ir grietinėlę. Šios sriubos privalumas toks, kad ją paruošite greičiau, nes jai nereikės išmirkyti avinžirnių per naktį.

Beje, ar žinojote? Avinžirniai yra labai sotūs, maistingi ir itin naudingi kiekvieno žmogaus organizmui – padeda gerinti virškinimą, sumažina cholesterolį, turi labai daug baltymų ir itin mažai riebalų, tad idealiai tiks siekiantiems gyventi sveikiau.

Receptui reikės:

  • konservuoti avinžirniai: 450 gramų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • sviestas: 50 gramų
  • bulvės: 2
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • žalumynai
  • druska

Paruošimas

  • Pradžioje kubeliais pjaustytas bulves užpilk 2 litrais vandens ir išvirk.
  • Likus maždaug 5-7 minutėms iki virimo pabaigos sudėk keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus smulkintus svogūnus ir stambiai tarkuotas morkas.
  • Verdama sriubą šiek tiek atvėsink, suberk didesnę dalį avinžirnių, pagardink prieskoniais ir sutrink elektriniu trintuvu iki kreminės masės.
  • Pabaigoje įmaišyk grietinėlę.
  • Patiekdamas į kiekvieną lėkštę įdėk nedaug avinžirnių ir pabarstyk žalumynais. Skanauk!

3 komentarai apie “Kreminė konservuotų avinžirnių sriuba su grietinėle”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą