Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 5

Tokią avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu pagal Beatos receptą viriau pirmą kartą, nors jau senokai norėjau tai padaryti. Ir galiu pasakyti, kad gavosi tikrai fantastiško skonio ir rekomenduoju Jums ją pasigaminti.

Žinau, kad mano aplinkinių draugų rate, daug kas vis dar “skersai” žiūrį į avinžirnius ir mieliau renkasi tiesiog žirnius. Tai galiu pasakyti tik tiek – avinžirniai verda ilgiau, bet jei juos išpmirkysite vandenyje per naktį, tuomet virimo laikas sumažės perpus. Ir man labai patinka avinžirniai tuo, kad jie taip nesuverda, kaip žirniai, o labiau “išlaiko savo formą” ir valgant labiau jaučiasi. Būtinai pamėginkite! 🙂

Receptui reikės:

  • avinžirnių: 1 stiklinės (išmirkome per naktį vandenyje)
  • bulvių: 4
  • morkų: 1
  • svogūnų: 1
  • druskos
  • pipirų: žiupsnio
  • lydyto sūrelio: 2 valgomųjų šaukštų
  • vandens: 2 litrų
  • sviesto: 20 gramų
  • krapų: pundelio

Paruošimas

  • Pradžioje bulves, morką ir svogūną nulupk.
  • Tada avinžirnius berk į puodą ir sudėk kubeliais supjaustytas bulves.
  • Užpilk vandeniu, berk druskos, pipirų ir sriubą užkaisk virti.
  • Morką supjaustyk griežinėliais, svogūną pasmulkink ir kepk svieste, kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
  • Sudėk keptas daržoves į puodą. Pabaik virti sriubą.
  • Išvirus, įmaišyk lydytą sūrelį, pabarstyk susmulkintais krapais.
  • Patiek ir skanauk!

2 komentarai apie “Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą”

Parašykite komentarą