Įdarytos bulvės su faršu ir sūriu, keptos orkaitėje

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 65 min
  • Porcijos: 4
Įdarytos bulvės su faršu ir sūriu, iškeptos orkaitėje – sotus, skanus bei kvapnus patiekalas, kaip tik tai, ko reikia šaltą žiemišką dieną, kad sušildytų visą organizmą. Šiandien Jums parodysiu savo šeimos labiausiai pamėgtą variantą kaip mes įdarinėjame bulves su malta mėsa. Įprastai aš renkuosi tik kiaulieną, bet puikiai tiks ir jautienos-kiaulienos faršas arba net vištienos faršas. Esu gaminusi ir su kalakutienos faršu, tik galutinis variantas gaunasi kiek “sausesnis”. Žinoma tokiu atveju ir mažiau kalorijų, bet su kiauliena mums asmeniškai skaniausia. 🙂

Receptui reikės:

  • bulvių: 8 vidutinio dydžio
  • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinės: ~200 gramų
  • sviesto: 3 valgomųjų šaukštų
  • rūkytos dešros: gabaliuko
  • fermentinio sūrio: pagal skonį
  • pjaustytų česnako laiškų: 1 saujelės
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Paruošimas

  • Pradžioje kruopščiai nuplauk bulves.
  • Tada įtrink kiekvieną bulvę aliejumi, sudėk į kepimo skardą ir kepk 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  • Po to iškeptas bulves išimk iš orkaitės ir palik šiek tiek atvėsti.
  • Tada nupjauk “viršūnėles”. Su šaukštu išskobk bulvės vidų, palikdamas šiek tiek minkštimo.
  • Išskobtą bulvių masę sudėk į dubenį ir sugrūsk bulvių grūstuvu kartu su sviestu ir grietine.
  • Pagardink druska, juodaisiais pipirais, suberk česnako laiškus bei kubeliais supjaustytą dešrą ir išmaišyk.
  • Bulves įdaryk pasiruoštu įdaru, ant viršaus užberk tarkuoto fermentinio sūrio ir dėk į orkaitę dar maždaug 20 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  • Patiek ir skanauk!

3 komentarai apie “Įdarytos bulvės su faršu ir sūriu, keptos orkaitėje”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą