- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 120 min
- Porcijos: 4
Šiandien dar vienas bandymas paruošti skanią keptos duonos mišrainę. Šį kartą ją gaminau su keptais burokėliais ir pupelėmis. Be galo patiko. Sotu ir labai skanu. Pasiteisinęs variantas, kurį įtraukiu į pamėgtų sąrašą.
O šias keptos duonos mišraines jau gaminau anksčiau ir Jūs jas labai gyrėte:
– keptos duonos mišrainė su sūriu ir kiaušiniais;
– keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis;
– keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis;
– keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais;
Receptui reikės:
- burokėliai
- svogūnai
- pupelės
- juoda duona
- druska
- pipirai
- alyvuogių aliejus
Paruošimas
- Pradžioje burokėlius gerai nuplauk, sudėk į skardą išklotą su folija, apibarstyk druska ir apšlakstyk aliejumi. Ir uždenk dar kartą folija.
- Kepk orkaitėje maždaug 90-120 minučių (180 laipsnių), priklausomai nuo burokėlių dydžio. Gali patikrinti ar jau burokėliai iškepė įsmeigęs medinį pagaliuką, jeigu minkšta vadinasi jau iškepė.
- Atvėsink, nulupk ir supjaustyk norimo dydžio kvadratėliais.
- Pupeles paruošk pagal instrukcijas, nurodytas ant jų pakelio.
- Pakepink keptuvėje kubeliais supjaustyta svogūną.
- Taip pat kvadratėliais supjaustyk keptą duoną ir paskrudink keptuvėje.
- Po to visus ingredientus sudėk į pasirinktą indą, pabarstyk druska bei pipirais, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir patiek! Skanauk!