Burokėlių, pupelių ir keptos duonos mišrainė

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 120 min
  • Porcijos: 4
Šiandien dar vienas bandymas paruošti skanią keptos duonos mišrainę. Šį kartą ją gaminau su keptais burokėliais ir pupelėmis. Be galo patiko. Sotu ir labai skanu. Pasiteisinęs variantas, kurį įtraukiu į pamėgtų sąrašą.

O šias keptos duonos mišraines jau gaminau anksčiau ir Jūs jas labai gyrėte:
keptos duonos mišrainė su sūriu ir kiaušiniais;
keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis;
keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis;
keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais;

Receptui reikės:

  • burokėliai
  • svogūnai
  • pupelės
  • juoda duona
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus

Paruošimas

  • Pradžioje burokėlius gerai nuplauk, sudėk į skardą išklotą su folija, apibarstyk druska ir apšlakstyk aliejumi. Ir uždenk dar kartą folija.
  • Kepk orkaitėje maždaug 90-120 minučių (180 laipsnių), priklausomai nuo burokėlių dydžio. Gali patikrinti ar jau burokėliai iškepė įsmeigęs medinį pagaliuką, jeigu minkšta vadinasi jau iškepė.
  • Atvėsink, nulupk ir supjaustyk norimo dydžio kvadratėliais.
  • Pupeles paruošk pagal instrukcijas, nurodytas ant jų pakelio.
  • Pakepink keptuvėje kubeliais supjaustyta svogūną.
  • Taip pat kvadratėliais supjaustyk keptą duoną ir paskrudink keptuvėje.
  • Po to visus ingredientus sudėk į pasirinktą indą, pabarstyk druska bei pipirais, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir patiek! Skanauk!


Parašykite komentarą