- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 2
Šita keptos duonos ir pupelių mišrainė tikriausia yra tarsi lietuviška klasika, beveik kaip kokia “naminė (balta) mišrainė” arba “pikantiškos salotos”, tik įprastai gal nėra dedama obuolių. Ir nieko čia labai naujo neišgalvosi. Tiesiog kartas nuo karto, keletą kartą per metus, aš jos tikrai užsinoriu. Tad jau vakar išsiviriau iš ryto užmerktas pupeles ir šiandien jau pagaminau. Gal tai bus labai geras priminimas ir Jums apie kiek primirštą receptą!
Beje, gamindami vietoje obuolių galite dėti ir agurkų (tik reikia nulupti bei išimti sėklas)
Receptui reikės:
- juoda duona
- virtos pupelės
- fermentinis sris
- česnakas: kelių
- obuolių: kelių
- mėgstamas majonezas
- žalumynai (krapai arba petražolės)
- grūsti pipirai
- druska
Paruošimas
- Pradžioje supjaustytą juodą duoną (galite naudoti ir su grūdais) pakepink keptuvėje kol gražiai apskrus, nusausink ant popierinio rankšluosčio ir įtrink česnaku.
- Pupeles pamerk šaltame vandenyje maždaug pusdieniui, o po to išvirk maždaug 50 minučių, bet svarbiausia ragauti, kad jos nepervirtų.
- Tada atvėsusią duoną supjaustyk norimo dydžio kubeliais, dėk atvėsusias ir išvirusias pupeles, kubeliais supjaustyk fermentinį sūrį, obuolius, susmulkink česnaką, dėk majonezą ir viską sumaišyk.
- Puošk žalumynais, patiek ir skanauk!
Tai tikrai be galo skani mišrainė. Dažnai pasigaminu prie alaus. Labai patinka.