Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Itin gardūs ir greit pagaminami traškučiai iš tortilijų (galima gaminti ir su lavašu). Ypatingai patinka tai, kad yra galimybė rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo asmeninį skonį. 🙂 Sūris taipogi nėra privalomas, bet jis traškučiams suteikia labai gero pikantiškumo. Traškučių reikėtų neperkepti, nes kitaip jie bus … Skaityti toliau

Meksikietiški takai su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais

Meksikietiški takai su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Kai tik norisi kažko nekasdieniško ir visiškai, tacos (takai) gali būti nuostabus pasirinkimas! Šis meksikietiškas patiekalas su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais – itin sotus ir tiesiog paįvairinantis kasdienybę. Taip pat tokiu patiekalu drąsiai galėsi pavaišinti ir užsukusius svečius. Jie tikrai apipils tave didžiausiais komplimentais. 🙂 Alaus gerbėjams (nealkoholinio žinoma) … Skaityti toliau

Keptos duonos ir šprotų užkandis su morkomis

Keptos duonos ir šprotų užkandis su morkomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Jau dalinausi su Jumis šiomis nuostabiomis keptos duonos mišrainėmis, kurios Jums labai patiko: – keptos duonos mišrainė su sūriu ir kiaušiniais; – keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis; – keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis; – keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais; O šiandien noriu parodyti nuostabų užkandį su … Skaityti toliau

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Itin soti mišrainė, idealiai tinkanti užkandžiui ir prie šalto alaus bokalo. Kaip žinia, avinžirniai yra vieni iš pačių naudingiausių ankštinių augalų, turintys labai daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikėtų pamirkyti nuo 8 iki 12 valandų. Virimo pabaigoje dedame druskos ir prieskonių. Virimo laikas įprastai būna … Skaityti toliau

Kiaušinių, keptos duonos ir sūrio salotos-mišrainė

Kiaušinių, keptos duonos ir sūrio salotos-mišrainė

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Jau rodžiau šiuos nuostabius variantus, kaip galima paruošti keptos duonos mišrainę: – keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis; – keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis; – keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais; O šį kartą variantas, į kurį įtraukiau kiaušinius. Tai nuostabus būdas sunaudoti virtus kiaušinius, jei jų nesuvalgėte. … Skaityti toliau

Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir rūkytomis ausimis

Keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir rūkytomis ausimis

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Jau rodžiau Jums kaip pagaminti keptos duonos mišrainę su pupelėmis ir sūriu, taip pat keptos duonos mišrainę su krabų lazdelėmis. Kadangi abu tuos receptus labai išgyrėte, nusprendžiau parodyti dar vieną variantą – keptos duonos mišrainę su konservuotomis pupelėmis bei rūkytomis kiaulių ausimis. Tokią mišrainę galite pagaminti ir tokią stipriai vyrišką … Skaityti toliau

Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė su konservuotais kukurūzais

Keptos duonos ir krabų lazdelių mišrainė su konservuotais kukurūzais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kaip pagaminti labai skanią keptos duonos mišrainę su pupelėmis. O šiandien kiek kitoks variantas, kai keptos duonos mišrainę gaminsime su krabų lazdelėmis ir konservuotais kukurūzais. Ingredientai patys paprasčiausi, paruošimas labai lengvas, o galutinis variantas tikrai nuostabus. Galiu pasakyti tik tiek – atradę šį receptą, tikrai šitaip norėsite ruošti … Skaityti toliau

Keptos duonos ir pupelių mišrainė su sūriu bei obuoliais

Keptos duonos ir pupelių mišrainė su sūriu bei obuoliais

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 2 Šita keptos duonos ir pupelių mišrainė tikriausia yra tarsi lietuviška klasika, beveik kaip kokia “naminė (balta) mišrainė” arba “pikantiškos salotos”, tik įprastai gal nėra dedama obuolių. Ir nieko čia labai naujo neišgalvosi. Tiesiog kartas nuo karto, keletą kartą per metus, aš jos tikrai užsinoriu. Tad jau vakar … Skaityti toliau

Vištienos piršteliai su sezamo sėklomis

Vištienos piršteliai su sezamo sėklomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Ar esate kada gaminę vištienos pirštelius? Man asmeniškai šis patiekalas yra du šūviai vienu zuikiu. Pirmiausia, tai juos labai mėgsta mano vaikai. Nereikia įtikinėti, kad valgytų. Tiesiog ima vieną po kito ir skanauja. O štai antras zuikis yra toks, kad tai mano vyro, vienas iš mėgstamiausių užkandžių prie alaus. Tad … Skaityti toliau

Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Rekomenduoju Jums nuostabų užkandį prie šalto alaus bokalo. Skaniuosius skrudintus kalmarų žiedus purioje alaus tešloje kepame labai gerai įkaitintuose riebaluose vos kelias minutes ir patiekiame iškart, dar šiltus. Pažadu Jums, kaip jie labai greitai pradings nuo stalo, o žmonės valgydami pirštelius tai tikrai laižys! Receptui reikės: atvėsinti kalmarai: ~500 gramų … Skaityti toliau