Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Rekomenduoju Jums nuostabų užkandį prie šalto alaus bokalo. Skaniuosius skrudintus kalmarų žiedus purioje alaus tešloje kepame labai gerai įkaitintuose riebaluose vos kelias minutes ir patiekiame iškart, dar šiltus. Pažadu Jums, kaip jie labai greitai pradings nuo stalo, o žmonės valgydami pirštelius tai tikrai laižys!

Receptui reikės:

  • atvėsinti kalmarai: ~500 gramų (maždaug keturių)
  • miltai: 150 gramų
  • šviesus alus: 1 stiklinės
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • kiaušinių baltymai: 2
  • citrinos sultys (apšlakstymui)
  • aliejus (kepimui)
  • druska
  • pipirai

Paruošimas

  • Pradžioje tešlai alų išplak su persijotais miltais, aliejumi, druska bei pipirais.
  • Palik pastovėti kokias 25-30 minučių, kad pabrinktų.
  • Kalmarus nulupk ir išimk kietąją stuburinę dalį.
  • Švariai išplauk ir supjaustyk maždaug vieno centimetro storio žiedais. Apšlakstyk citrinos sultimis.
  • Kiaušinių baltymus išplak iki standžių putų ir švelniai įmaišyk į tešlą.
  • Tuomet kalmarų žiedus po vieną nardink į tešlą ir kepk itin gerai įkaitintame aliejuje, vis vartydamas, kad dailiai apskrustų. Kepk karštai, bet neilgai, kad kalmarų žiedai nepataptų guminiais.
  • Iškeptus trumpam sudėk ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  • Patiek prie prie šalto alaus bokalo, su citrina. Skanauk! 🙂
suruošti kalmarai kepimui, alaus tešloje
suruošti kalmarai kepimui, alaus tešloje
patiekti kalmarų žiedai su alumi
patiekti kalmarų žiedai su alumi


Parašykite komentarą