Krabų lazdelių ir ikrų mišrainė su porais

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2
Šią krabų lazdelių ir ikrų mišrainę aš sužinojau iš savo sesės. Vieną kartą pas ją užsukome švęsti jos gimtadienį ir ji buvo patiekta ant stalo. Paragavau ir mišrainė buvo tokia tiek gaivi, tiek soti, tiek skoniu nustebinanti. Be galo patiko, tad jau kitą dieną išsiaiškinau savo receptą ir jau gaminau savo virtuvėje. Didžiulis pliusas tas, kad jis ne tik labai skani, bet ir greit pagaminama. Drąsiai rekomenduoju.

Beje, gamindama šią mišrainę aš naudojau sintetinius.

Receptui reikės:

  • krabų lazdelės: 400 gramų
  • raudonieji ikrai: 1 mažo indelio
  • juodieji pipirai: 1 mažo indelio
  • porai: 1
  • kiaušiniai: 2
  • mėgstamas majonezas: ~3-4 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai

Paruošimas

  • Iš anksto kietai išvirk ir atvėsink kiaušinius.
  • Po to atšildytas krabų lazdeles pjauk išilgai perpus ir plonai supjaustyk.
  • Tuomet ant viršaus sukrėsk abu indelius ikrų (tiek raudonus, tie juodus), plonais griežinėliais supjaustytą porą ir smulkiai supjaustytą kiaušinį.
  • Tada viską išmaišyk su mėgstamu majonezu, jeigu atrodo sausoka – galite įdėti ir daugiau majonezo, nes mišrainė gaunasi panašaus šlapumo kaip baltoji mišrainė.
  • Aš druskos gamindama nedėjau visiškai, nes nuo majonezo ir ikrų būna ganėtinai sūru, bet… visada būtinai įberiu grūstų juodųjų pipirų.
  • Beje, man asmeniškai ši mišrainė skaniausiai valgosi su balta duona. Pasilepink!


Parašykite komentarą