Vištienos piršteliai su sezamo sėklomis

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Ar esate kada gaminę vištienos pirštelius? Man asmeniškai šis patiekalas yra du šūviai vienu zuikiu. Pirmiausia, tai juos labai mėgsta mano vaikai. Nereikia įtikinėti, kad valgytų. Tiesiog ima vieną po kito ir skanauja. O štai antras zuikis yra toks, kad tai mano vyro, vienas iš mėgstamiausių užkandžių prie alaus. Tad vienas gaminimas, o pavalgo visi. Man pačiai taip pat šis patiekalas labai patinka, kai patiekiu su skaniu majonezo ir pomidorų padažu. Dalinuosi!

Receptui reikės:

  • vištienos filė (filiukų)
  • mėgstami prieskoniai
  • česnakas: pagal skonį
  • sezamų sėklos
  • kiaušiniai
  • druska
  • aliejus (kepimui)
Padažui:
  • mėgstamas majonezas
  • pomidorų padažas
  • česnakas

Paruošimas

  • Pradžioje vištieną supjaustyk maždaug piršto dydžio juostelėmis.
  • Tada pridėk mėgstamų prieskonių, druskos, išspausk česnaką ir pamarinuok maždaug 60 minučių.
  • Po to apvoliok kiaušinio plakinyje, apvoliok sezamų sėklose ir kepk įkaitintuose riebaluose, kol apskrus.
  • Išėmęs iš keptuvės sudėk ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą riebalų perteklių.
  • Padažui pomidorų padažą sumaišyk su mėgstamu majonezu ir išspaustu česnaku (proporcijas pasireguliuok pagal savo skonį).
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą