Coleslaw kopūstų salotos su obuoliais ir garstyčiomis

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2

Neseniai rodžiau Koleslovo kopūstų salotas tarsi KFC, kuris man be galo patinka, tačiau draugė labai ragino išmėginti ir variantą su obuoliais bei garstyčiomis. Ir galiausiai vakar vakarienei prisiruošiau jų prisigaminti. Tikrai be galo gardus variantas, kurį gaminsiu ir ateityje, kai norėsiu kitokių skonių. Obuoliai šioms salotoms suteikė papildomo gaivumo.

Man asmeniškai šios salotos labiausiai tinka prie įvairiausių mėsainių, bet tikrai tinka ir prie kitokių patiekalų.

Receptui reikės:

  • baltųjų kopūstų: 0,5 gūžės
  • mėlynųjų svogūnų: 1 mažo
  • morkų: 3
  • raudonųjų obuolių: 2
  • petražolių: 1 pundelio
  • citrinos sulčių: iš 1-2 citrinų (arba pagal asmeninį skonį)
  • mėgstamo majonezo: 2-4 valgomųjų šaukštų
  • angliškųjų garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
  • druskos
  • šviežių maltų juodųjų pipirų

Paruošimas

  • Pradžioje baltąjį kopūstą, morkas bei obuolius sutarkuok šiaudeliais.
  • Tada svogūną supjaustyk pusžiedžiais (galima pjaustyti ir smulkiai).
  • Tuomet suberk sukapotas petražoles, supilk citrinos sultis, įdėk mėgstamo majonezo pagal savo asmeninį skonį, taipogi garstyčių, pagardink druska bei pipirais.
  • Galiausiai viską gerai išmaišyk.
  • Patiek ir skanauk!


3 komentarai apie “Coleslaw kopūstų salotos su obuoliais ir garstyčiomis”

Parašykite komentarą