Traškios žalių burokėlių salotos su feta pagal Jamie Oliver

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Su feta sūriu bei kriaušėmis, pagal Jamie Oliver. Dar viena labai gera idėja su feta. Salotos pilnai vegetariškos, įdomios ir tikrai fantastiškai skanios. Nebijokit žalių, tai yra nevirtų burokėlių. Reikia rinktis nedidukus, kietus, o dar geriau šviežius, kurių geriausiu ieškoti turguje, bet randu ir prekybos centruose. Būtinai pamėginkite!

Beje šiais labai patikusiais burokėlių salotų variantais jau dalinausi anksčiau:
burokėlių salotos su feta ir rukola;
burokėlių salotos su feta ir batatais;
keptų burokėlių salotos ir gražgarstėmis;
O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • žali (nevirti) burokėliai: 4 (tiems kas gyvena Anglijoje, Jamie Oliver rekomenduoja rinktis skirtingų spalvų, pas mus nesu mačiusi?)
  • prisirpusios kriaušės: 3 (bet ne per minkštos)
  • citrinos sultys
  • aliejus
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • minkštas feta sūris: 200 gramų
  • švieži mėtų lapeliai: 1 saujelės
  • saulėgrąžų branduoliai: 1 didesnės saujos

Paruošimas

  • Pradžioje burokėlius nulupk ir supjaustyk plonomis riekelėmis, o tada siaurais pagaliukais.
  • Taip pat supjaustyk ir kriaušes.
  • Susiruoštus “pagaliukus” apšlakstyk citrinos sultimis, užpilk šiek tiek aliejaus ir pagal skonį pagardink druska bei pipirais. Būtinai paragauk, ar gerai tarpusavyje sudera skoniai – tiek burokėliai, tiek kriaušės turi nemažai saldumo, tad skonį reikia pareguliuoti citrinų sultimis ir druska.
  • Užbarstyk susmulkinto kreminio fetos sūrio, nedidelių (arba kapotų) mėtų lapelių ir saulėgrąžų sėklų. Tikrai traškios bei be galo skanios salotos paruoštos!

Parašykite komentarą