- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 2
Kad jau apėmė burokėlių salotų manija, tai pradėjau jas ruošti vos ne kiekvieną dieną. Šį kartą variantas su keptais burokėliais, feta sūriu ir gražgarstėmis. Tikrai nesunku pagaminti, o skonis fantastiškas. Labai patiko ir tikrai gaminsiu ateityje.
O šiais variantais jau dalinausi anksčiau:
– burokėlių salotos su feta ir rukola;
– burokėlių salotos su feta ir batatais;
O dabar imamės gamybos!
Receptui reikės:
- burokėliai: 3
- feta sūris: 120 gramų
- gražgarstės: ~80-100 gramų
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- druska
Paruošimas
- Pradžioje nuluptus burokėlius supjaustyk griežinėliais, išdėliok kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje ir pašlakstyk aliejumi.
- Dėk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 20 minučių arba tol, kol burokėlių griežinėliai bus minkšti.
- Po to keptus burokėlius apšlakstyk balzaminiu actu, pagardink druska ir sudėk į lėkštes. Taip pat įdėk gražgarsčių ir fetos sūrio.
- Patiek ir skanauk!
Be galo skanios salotos 😉 Tikriausiai galėčiau valgyti kiekvienai vakarienei.