Keptų burokėlių salotos su feta ir gražgarstėmis

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Kad jau apėmė burokėlių salotų manija, tai pradėjau jas ruošti vos ne kiekvieną dieną. Šį kartą variantas su keptais burokėliais, feta sūriu ir gražgarstėmis. Tikrai nesunku pagaminti, o skonis fantastiškas. Labai patiko ir tikrai gaminsiu ateityje.

O šiais variantais jau dalinausi anksčiau:
burokėlių salotos su feta ir rukola;
burokėlių salotos su feta ir batatais;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • burokėliai: 3
  • feta sūris: 120 gramų
  • gražgarstės: ~80-100 gramų
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska

Paruošimas

  • Pradžioje nuluptus burokėlius supjaustyk griežinėliais, išdėliok kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje ir pašlakstyk aliejumi.
  • Dėk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 20 minučių arba tol, kol burokėlių griežinėliai bus minkšti.
  • Po to keptus burokėlius apšlakstyk balzaminiu actu, pagardink druska ir sudėk į lėkštes. Taip pat įdėk gražgarsčių ir fetos sūrio.
  • Patiek ir skanauk!


2 komentarai apie “Keptų burokėlių salotos su feta ir gražgarstėmis”

Parašykite komentarą