Traškiai kepti kalmarai orkaitėje su pomidorais ir alyvuogėmis

Traškiai kepti kalmarai orkaitėje su pomidorais ir alyvuogėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Kalmarai – tai puikus jūrų gėrybių pasirinkimas, kuris ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Šis traškių kalmarų receptas, keptas orkaitėje, puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek įspūdingam užkandžiui draugų vakarėliui. Kalmaruose gausu jodo, kuris būtinas nervų sistemos veiklai bei skydliaukei, ir jie yra puikus vitaminų ir … Skaityti toliau

Mažųjų kalmarų filė salotos su kiaušiniais ir agurkais

Mažųjų kalmarų filė salotos su kiaušiniais ir agurkais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Mažųjų kalmarų filė salotos su kiaušiniais ir agurkais yra ne tik skanios, bet ir naudingos sveikatai. Kalmarai yra puikus baltymų šaltinis ir juose yra daug mažiau riebalų nei daugelyje kitų gyvūninės kilmės baltymų šaltinių. Jie taip pat yra turtingi vitaminu B12, selenu, fosforu ir vario, kurie yra svarbūs imuninės sistemos … Skaityti toliau

Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

Kepti kalmarų žiedai alaus tešloje

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Rekomenduoju Jums nuostabų užkandį prie šalto alaus bokalo. Skaniuosius skrudintus kalmarų žiedus purioje alaus tešloje kepame labai gerai įkaitintuose riebaluose vos kelias minutes ir patiekiame iškart, dar šiltus. Pažadu Jums, kaip jie labai greitai pradings nuo stalo, o žmonės valgydami pirštelius tai tikrai laižys! Receptui reikės: atvėsinti kalmarai: ~500 gramų … Skaityti toliau