Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku yra puikus užkandis, kuris pasižymi ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai. Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis ir lengvai paruošiamas namuose. Prieskoniais praturtintas varškės sūris suteikia ypatingo aromato ir skonio, kuris puikiai dera su česnaku ir žolelėmis. Varškės sūris, kuriame gausu kalcio, padeda stiprinti kaulus ir dantis, taip pat teigiamai veikia virškinimo sistemą. Šis užkandis gali būti puiki alternatyva perdirbtiems užkandžiams, nes yra natūralus ir lengvai virškinamas.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Varškės sūris: Galima rinktis mažesnio riebumo varškės sūrį, kad sumažėtų kalorijų kiekis. Jei neturite varškės sūrio, galima naudoti feta ar kitus šviežius sūrius, kurie turi panašią tekstūrą.
  • Prieskoniai: Be rūkytos paprikos miltelių ir kario, galite išbandyti kmynus, čiobrelius arba rozmariną. Taip pat galima naudoti šviežias žoleles, kaip baziliką ar petražoles.
  • Česnakas: Jei norite švelnesnio skonio, galite naudoti česnako miltelius vietoje šviežio česnako arba sumažinti česnako kiekį.
Patiekalo gaminimo patarimai
Keptas varškės sūris skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Rekomenduojama kepti sūrį orkaitėje ant kepimo popieriaus, kad jis nesuliptų ir tolygiai iškeptų. Jei norite traškesnės plutelės, paskutinėmis kepimo minutėmis galite padidinti temperatūrą iki 200°C ir kepti 5 minutes.

Kalorijos
  • Kalorijos iš viso: 400 kcal
  • Kalorijos porcijoje: 100 kcal

Receptui reikės:

  • Varškės sūris: 200 g
  • Druska: 1 a. š.
  • Karis: 1 a. š.
  • Rūkyta paprika (milteliai): 1 a. š.
  • Džiovintos žolelės: 2 a. š.
  • Česnakas: 3 skiltelės

Paruošimas

  • Varškės sūrį įpjaustykite rombų forma iš abiejų pusių, kad prieskoniai geriau įsigertų į sūrį.
  • Įtrinkite sūrį druska, kario milteliais, rūkyta paprika ir džiovintomis žolelėmis.
  • Tada tolygiai paskirstykite prieskonius per visą paviršių.
  • Susmulkinkite česnako skilteles ir švelniai įtrinkite į sūrio paviršių, kad česnakas perteiktų savo skonį.
  • Paruoštą sūrį suvyniokite į kepimo popierių ir dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite 30 minučių, kol sūris taps minkštas ir praturtintas prieskonių aromatu.
  • Leiskite sūriui šiek tiek atvėsti ir patiekite kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą su šviežiomis salotomis.
  • Santrauka: Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku yra paprastas ir maistingas užkandis, kurį lengva paruošti namuose. Šis patiekalas tinka tiek pietums, tiek vakarienei ar kaip sveikas užkandis. Su vos keliais ingredientais ir minimaliais gaminimo žingsniais, šis receptas užtikrina, kad varškės sūris taps dar skanesnis ir kvapnesnis.
orkaitėje keptas varškės sūris
orkaitėje keptas varškės sūris

1 komentaras apie “Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą