Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku yra puikus užkandis, kuris pasižymi ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai. Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis ir lengvai paruošiamas namuose. Prieskoniais praturtintas varškės sūris suteikia ypatingo aromato ir skonio, kuris puikiai dera su česnaku ir žolelėmis. Varškės sūris, … Skaityti toliau

Traškūs baklažano užkandukai su feta

Traškūs baklažano užkandukai su feta

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 1 Baklažanai yra ne tik labai skanūs, bet ir itin naudingi žmogaus sveikatai. Ši daržovė yra puikus antioksidantų, vitaminų A, C ir K, bei mineralų, tokių kaip magnis ir kalis, šaltinis. Reguliarus baklažanų vartojimas gali padėti pagerinti širdies veiklą ir sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Šiame recepte pagrindinis akcentas … Skaityti toliau

Lengvai pakepti portobello grybai keptuvėje, su sojos padažu

Lengvai pakepti portobello grybai keptuvėje, su sojos padažu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 2 Portobello grybai – tai unikalūs ir maistingi dvisporiai pievagrybiai, kurie dažnai naudojami kulinarijoje dėl savo sodraus skonio ir „mėsiškos“ tekstūros. Jie turi mažai kalorijų, tačiau yra puikus baltymų, skaidulų, B grupės vitaminų, kalio, seleno ir fosforo šaltinis. Šios maistinės medžiagos svarbios imuninei sistemai, ląstelių veiklai ir nervų … Skaityti toliau

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnaku

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnaku

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Marinuotos alyvuogės su medumi – tai gurmaniškas užkandis, kurį lengva paruošti ir kuris puikiai dera prie vyno ar įvairių patiekalų. Alyvuogės yra ne tik skanios, bet ir naudingos sveikatai. Jos turi daug antioksidantų, mononesočiųjų riebalų ir vitamino E, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, palaiko sveiką odą ir stiprina imuninę … Skaityti toliau

Nesaldžios tartaletės receptas

nesaldžios tartaletės receptas

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Nesaldžios tartaletės – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, skanaus ir greitai paruošiamo užkandžio. Šis receptas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, kuriuos galite rasti savo šaldytuve. Tartaletės yra puikus pasirinkimas vakarienei, užkandžiams ar net šventiniam stalui. Viena iš pagrindinių šio … Skaityti toliau

Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu

Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Brusketos yra tradicinės itališkos užkandėlės, kurios žavi savo paprastumu ir skonio harmonija. „Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu“ – tai gaivus ir skanus variantas, kurio pagrindą sudaro traški duona, sultingi pomidorai ir šviežios mėtos. Šis receptas puikiai tiks tiek vakarėliams, tiek kasdieniniam užkandžiui. Pomidorai yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, o … Skaityti toliau

Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Itin gardūs ir greit pagaminami traškučiai iš tortilijų (galima gaminti ir su lavašu). Ypatingai patinka tai, kad yra galimybė rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo asmeninį skonį. 🙂 Sūris taipogi nėra privalomas, bet jis traškučiams suteikia labai gero pikantiškumo. Traškučių reikėtų neperkepti, nes kitaip jie bus … Skaityti toliau

Vieno kąsnio sumuštiniai su avokado kremu ir sūdyta lašiša

Vieno kąsnio sumuštiniai su avokado kremu ir sūdyta lašiša

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Ar mėgstate lašišą? Man tai atrodo, kad aš ją mėgstu pačiomis įvairiausiomis formomis. O šį kartą parodysiu kaip panaudoti sūdytą lašišą ant labai skanių vieno kąsnio sumuštinių. Suderinsime ją su fantastišku avokadu kremu. Ir turėsime labai gerą užkandį. Vakare žiūrint kokį filmą ar mėgstamą serialą, tai tikrai pats tas. Esu … Skaityti toliau

Brusketa – bruscetta su chorizo dešra, mini pomidoriukais ir parmigiano

Brusketa - bruscetta su chorizo dešra, mini pomidoriukais ir parmigiano

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Tokios brusketos su chorizo dešra ir vyšniniais pomidorais labai tinka tada, kai nesinori daug valgyti ir norisi tiesiog kažkokio užkandžio prie vakarinio filmo ar serialo. Tiesiog žiūri ir labai skaniai užkandžiauji. Žinoma, kuo idealiausiai tinka ir didesniam vakarėliui, kai susirenka daugybe žmonių. Esu jas ruošusi ir naujųjų šventei, tai nuo … Skaityti toliau

Marinuotos alyvuogės su saulėje džiovintais pomidorais pagal Beatą

Marinuotos alyvuogės su saulėje džiovintais pomidorais pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Marinuotos alyvuogės su saulėje džiovintais pomidorais yra mano tikrų tikriausias atradimas. Seniau tenka pripažinti, kad šitaip jų negamindavau, bet draugė primygtinai reikalavo išmėginti. Ir ačiū jai, kad šitaip ragino, nes šis receptas vertas tikrai visų didžiausių pagyrų ir aplodismentų. Tokios alyvuogės tikrai nepaliks abejingų. Beje, kol kas su šiuo receptu … Skaityti toliau

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnakais

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnakais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau man labai patikusį alyvuogių marinatą su apelsinais. O šį kartą parodysiu kiek paprastesnį variantą – su medumi bei česnakais. Man pačiai asmeniškai nėra geresnio užkandžio prie mėgstamos vyno taurės nei marinuotos alyvuogės. Parduotuvėje tokių gerų tikrai nenusipirksi, bet savo virtuvėje prisiruošti itin lengva, užtenka kasdieninių namie naudojamų produktų. … Skaityti toliau

Marinuotos žaliosios alyvuogės su apelsinais

Marinuotos žaliosios alyvuogės su apelsinais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Ar mėgstate alyvuoges? Tenka pripažinti, kad savo šeimoje aš jas valgau viena, nes daugiau visi kiti jų tiesiog atsisako. Tad kai bandau pačius įvairiausius marinatus, jau puikiai žinau, kad nei vyras, nei vaikai jų neragaus. Na, bet čia jau jų kaltė – man jos patinka ir taškas. O šiandien Jums … Skaityti toliau