Virtų bulvių cepelinai su faršu ir spirgučių padažu

Virtų bulvių cepelinai su faršu ir spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Cepelinai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, o šis receptas siūlo tradicinį, bet kiek kitokį variantą – su virtomis bulvėmis. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori lengvesnės tekstūros cepelinų, nes jie tampa ne tik minkštesni, bet ir lengviau virškinami. Tradicinis mėsos įdaras suteikia sotumo, o spirgučių padažą galima pagardinti grietine, suteikiant … Skaityti toliau

XXL dydžio kaimiški cepelinai su mėsa

XXL dydžio kaimiški cepelinai su mėsa

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Kaimiški XXL dydžio cepelinai su mėsa – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka sotiems pietums ar vakarienei. Cepelinai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, o jų didelės porcijos ir sotus skonis nudžiugins kiekvieną. Išbandykite šį receptą ir sužinokite, kaip pagaminti tobulus kaimiškus cepelinus, kurie ne tik puikiai … Skaityti toliau

Šilkiniai virtų bulvių cepelinai su virta mėsa

Šilkiniai virtų bulvių cepelinai su virta mėsa

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Šilkiniai virtų bulvių cepelinai su virta mėsa – tai tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalas, kuris ne tik puikiai tinka šeimos pietums, bet ir ypatingoms progoms. Cepelinai, dar vadinami didžkukuliais, yra vienas iš labiausiai pamėgtų ir atpažįstamų patiekalų Lietuvoje. Šis receptas išsiskiria savo ypatingu švelnumu ir subtiliu skoniu, kuris atsiranda naudojant virtas … Skaityti toliau

Cepelinai su mėsa, manais ir traškiu spirgučių padažu

Cepelinai su mėsa, manais ir traškiu spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Cepelinai – tai viena žymiausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, kuris yra neatsiejama mūsų kulinarinio paveldo dalis. Šis patiekalas gaminamas iš bulvių ir dažniausiai įdarytas mėsa, varške ar grybais, tačiau kiekvienas regionas turi savų paslapčių ir gamybos būdų. Šiame recepte pateiksime ypatingai skanią cepelinų versiją su sultinga mėsa, … Skaityti toliau

Tradiciniai bulvių tarkių cepelinai su mėsa ir spirgučių padažu

Tradiciniai bulvių tarkių cepelinai su mėsa ir spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 8 Cepelinai – tai vienas iš žymiausių ir labiausiai vertinamų tradicinių lietuviškų patiekalų. Šie dideli bulviniai kukuliai, dažniausiai įdaryti mėsa, yra neatsiejama mūsų kulinarinio paveldo dalis. Nors jų paruošimas reikalauja laiko ir kantrybės, rezultatas visuomet atperka pastangas. Šiame recepte aptarsime, kaip pagaminti bulvių tarkių cepelinus su mėsa ir … Skaityti toliau

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Šis autentiškas lietuviškas receptas „Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus“ atgaivins jūsų virtuvės stalą senovės skonių prisiminimais. Tradicinės lietuviškos virtuvės šedevras, kuriame derinami kruopščiai numirkyti žirniai, subtiliai rūkyti mėsos gaminiai bei sūdytų lašinukų prisilietimas, puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimams. Patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet … Skaityti toliau

Cepelinai su jautiena

Cepelinai su jautiena

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Cepelinai yra vienas iš populiariausių lietuviškų patiekalų, o šis receptas su jautiena yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori patirti tikrą, autentišką lietuvišką skonį. Tradiciškai cepelinai gaminami su kiauliena ar varške, tačiau jautienos naudojimas suteikia jiems sodresnio, aromatingesnio skonio ir daro patiekalą kiek lengvesnį virškinimui. Šis receptas yra … Skaityti toliau

Tarkuotų bulvių cepelinai su manų kruopomis ir sultingu mėsos įdaru

Tarkuotų bulvių cepelinai su manų kruopomis ir sultingu mėsos įdaru

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Cepelinai – tai vienas iš populiariausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, be kurio sunkiai įsivaizduojamas tikras lietuviškas stalas. Šį kartą siūlome išbandyti kitokią cepelinų versiją – su manų kruopomis. Manai suteikia tešlai lengvumo ir leidžia cepelinams geriau išlaikyti savo formą, todėl šis receptas puikiai tiks tiek pradedantiesiems virtuvėje, … Skaityti toliau

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Tarkuotų bulvių cepelinai yra vienas iš labiausiai mylimų lietuviškų patiekalų, kuris jau šimtmečius puikuojasi ant mūsų stalų. Šis tradicinis valgis, dar vadinamas didžkukuliais, yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, kuris reikalauja kruopštaus pasiruošimo ir meilės maisto gaminimui. Cepelinai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums, ypatingoms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti autentišku lietuvišku … Skaityti toliau