Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Virtų bulvių cepelinai – tai patiekalas, kuris reikalauja išties nemažai laiko bei darbo. Nebūtina visus cepelinus virti iš karto. Juos galima užsišaldyti ir išsivirti vėliau.

Cepelinus iš virtų bulvių pasigaminti visai nesunku, tik užima laiko.

Cepelinų virimas

  • Virtų bulvių cepelinus dėkite į verdanį vandenį, dar kartą užvirus vandeniui, mentele, ar kiaurasamčiu atsargiai pakelkite cepelinus nuo puodo dugno. Jiems iškilus į paviršių, virkite dar 10-15 min.
Virti cepelinai
Virti cepelinai

Ingredientai:

  • Bulvės – 1 kg;
  • Krakmolas – 3/4 stiklinės;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Kiaulienos faršas – 400 g;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Malti pipirai – pagal skonį.

Cepelinų paruošimas:

  1. Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įkulame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės.
  2. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais.
  3. Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname.
  4. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų.
  5. Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 10-15 min. (kol iškils į paviršių).
  6. Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).

Padažas cepelinams

Svogūnus česnakus ir šoninę susmulkiname, pakepiname ir spirgučių padažas paruoštas. Virtų bulvių cepelinus valgykite su grietine ar spirgučių padažu, ant viršaus taip pat papjaustykite laiškinio svogūno.



Parašykite komentarą