- Paruošimas: 45 min
- Porcijos: 4
Jau Jums pasakojau kaip ruošiu paprastas bulvines bandeles, kurias Jūs labai pamėgote ir išgyrėte. Po to pasakojau kaip jas bulvines bandeles patobulinau su grybais, tą receptą taip pat labai gyrėte. O šį kartą dar vienas variantas su raugintais kopūstais ir džiovintais grybais. Patikėkite manimi, tai fantastiškai skanus patiekalas! Tokie pyragėliai dar kartais yra vadinami kakorais, tikras lietuviškas patiekalas, kurį gamindavo mūsų močiutės. 🙂
Receptui reikės:
- bulvės: ~600 gramų
- kiaušiniai: 1 (+1 aptepimui)
- krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- druska
Įdarui:
- rauginti kopūstai: 200 gramų
- taukai
- svogūnai: 1
- džiovinti grybai: 1 saujelės
Padažui:
- šaltai rūkyta šoninė: 100 gramų
- svogūnai: 1
- grybų nuovirmas
- grietinė: 100 mililitrų
- druska
- malti pipirai
- smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje įdarui raugintus kopūstus susmulkink ir įpylęs šiek tiek taukų ir vandens patroškink.
- Tada džiovintus grybus užpilk vandeniu, pamirkyk maždaug 60 minučių ir išvirk. Nuoviro neišpilk.
- Tuomet svogūną ganėtinai smulkiai supjaustyk ir pakepink su nedideliu kiekiu taukų.
- Sudėk grybus ir kepink dar keletą minučių. Sumaišyk su troškintais kopūstais.
- Bulves išvirk sūdytame vandenyje, sumalk ar sugrūsk, įmušk vieną kiaušinį, suberk krakmolą, miltus ir išminkyk.
- Tuomet iš bulvinės tešlos ant delno išploki blynelius, dėk pasiruoštą įdarą ir formuok norimo dydžio pyragėlius.
- Aptepk kiaušinio plakiniu.
- Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
- Padažui paspirgink susmulkintus lašinukus, sudėk susmulkintą svogūną, dar pakepink, įpilk maždaug 100 mililitrų grybų nuoviro ir virk kol skysčio sumažės maždaug perpus.
- Sudėk grietinę, įdėk druskos, pipirų, petražoles ir užkaitink.
- Patiek ir skanauk!
- Patarimas: Tokie bulvių pyragėliai gali būti gaminami ir su virtos mėsos, kepenėlių, daržovių, varškės įdarais.