Bulviniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 4
Jau Jums pasakojau kaip ruošiu paprastas bulvines bandeles, kurias Jūs labai pamėgote ir išgyrėte. Po to pasakojau kaip jas bulvines bandeles patobulinau su grybais, tą receptą taip pat labai gyrėte. O šį kartą dar vienas variantas su raugintais kopūstais ir džiovintais grybais. Patikėkite manimi, tai fantastiškai skanus patiekalas! Tokie pyragėliai dar kartais yra vadinami kakorais, tikras lietuviškas patiekalas, kurį gamindavo mūsų močiutės. 🙂

Receptui reikės:

  • bulvės: ~600 gramų
  • kiaušiniai: 1 (+1 aptepimui)
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
Įdarui:
  • rauginti kopūstai: 200 gramų
  • taukai
  • svogūnai: 1
  • džiovinti grybai: 1 saujelės
Padažui:
  • šaltai rūkyta šoninė: 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • grybų nuovirmas
  • grietinė: 100 mililitrų
  • druska
  • malti pipirai
  • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje įdarui raugintus kopūstus susmulkink ir įpylęs šiek tiek taukų ir vandens patroškink.
  • Tada džiovintus grybus užpilk vandeniu, pamirkyk maždaug 60 minučių ir išvirk. Nuoviro neišpilk.
  • Tuomet svogūną ganėtinai smulkiai supjaustyk ir pakepink su nedideliu kiekiu taukų.
  • Sudėk grybus ir kepink dar keletą minučių. Sumaišyk su troškintais kopūstais.
  • Bulves išvirk sūdytame vandenyje, sumalk ar sugrūsk, įmušk vieną kiaušinį, suberk krakmolą, miltus ir išminkyk.
  • Tuomet iš bulvinės tešlos ant delno išploki blynelius, dėk pasiruoštą įdarą ir formuok norimo dydžio pyragėlius.
  • Aptepk kiaušinio plakiniu.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  • Padažui paspirgink susmulkintus lašinukus, sudėk susmulkintą svogūną, dar pakepink, įpilk maždaug 100 mililitrų grybų nuoviro ir virk kol skysčio sumažės maždaug perpus.
  • Sudėk grietinę, įdėk druskos, pipirų, petražoles ir užkaitink.
  • Patiek ir skanauk!
  • Patarimas: Tokie bulvių pyragėliai gali būti gaminami ir su virtos mėsos, kepenėlių, daržovių, varškės įdarais.


Parašykite komentarą