Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris žavi savo sodriu skoniu ir sočiais ingredientais. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors tikrai lietuviško. Blynai gaminami iš bulvių tarkio, kuris gausiai papildomas mėsos faršu, suteikiančiu patiekalui baltymų ir … Skaityti toliau

Cepelinai su kepenėlėmis ir spirgučių padažu

Cepelinai su kepenėlėmis ir spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Cepelinai yra vienas iš pačių žymiausių lietuviškų patiekalų, be kurio neįsivaizduojama mūsų virtuvė. Šį kartą pateikiame unikalią šio tradicinio valgio versiją – cepelinai su kepenėlėmis ir spirgučių padažu. Tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, kuris praturtins jūsų mitybą geležimi bei kitomis svarbiomis medžiagomis. Šis patiekalas puikiai tinka pietums … Skaityti toliau

Virtinukai – kleckai su varške ir spirgučių padažu

Virtinukai - kleckai su varške ir spirgučių padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Virtinukai – kleckai su varške ir spirgučių padažu yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Tai minkšti ir purūs tešlos gabaliukai, kuriuose dera varškės lengvumas ir intensyvus spirgučių padažo skonis. Papildomas grietinės sluoksnis suteikia kremiškumą, o šiluma ir sotumas daro šį patiekalą vienu mylimiausių … Skaityti toliau

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Tarkuotų bulvių cepelinai yra vienas iš labiausiai mylimų lietuviškų patiekalų, kuris jau šimtmečius puikuojasi ant mūsų stalų. Šis tradicinis valgis, dar vadinamas didžkukuliais, yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, kuris reikalauja kruopštaus pasiruošimo ir meilės maisto gaminimui. Cepelinai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums, ypatingoms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti autentišku lietuvišku … Skaityti toliau

Bulviniai kukuliai su spirgučių – grietinės padažu

Bulviniai kukuliai su spirgučių - grietinės padažu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Lietuviška virtuvė garsėja savo bulviniais patiekalais, o bulviniai kukuliai su spirgučių-grietinės padažu yra vienas iš tų autentiškų patiekalų, kuris šildė ne vienos kartos širdis. Šis tradicinis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Mūsų senelių išpuoselėtas receptas atskleidžia tikrąjį lietuviškos virtuvės skonį ir paprastumą. Kukuliai yra purūs, minkšti ir … Skaityti toliau

Šilkiniai bulvių kukuliai su spirgučių padažu

Šilkiniai bulvių kukuliai su spirgučių padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Šilkiniai bulvių kukuliai – tai patiekalas, kuris sujungia paprastumą ir išskirtinį skonį. Šie minkšti bulvių kukuliai, patiekiami su aromatingu spirgučių padažu, yra daugelio lietuvių mėgstamas pasirinkimas. Jų švelni tekstūra ir sodrus padažas sukuria tobulą harmoniją, kurią vertina tiek vaikai, tiek suaugusieji. Galimos ingredientų alternatyvos: Bulvės: Vietoje įprastų bulvių galite naudoti … Skaityti toliau

Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Italai turi labai daug pačių įvairiausių rūšių skirtingų itališkų makaronų, o va mes lietuviai turime miltinius skrylius. Žinoma, tenka pripažinti, kad skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos prisitaikė pagal savo skonį. Skrylių pagaminimas atima truputį laiko, bet vienu kartu galite pasigaminti didesnę porciją ir kitą … Skaityti toliau

Spirgučių padažas su grietine

Spirgučių padažas su grietine

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti padažą su grietinėle ir susilaukiau prašymų pasidalinti variantu su grietine. Tad tai šiandien ir darau! Toks spirgučių padažas, pagamintas su grietine, idealiai tiks su bulviniais vėdarais, kugeliu, cepelinais, košėmis ir su daugeliu kitų bulvių patiekalų. Būtinai pamėginkite. Beje, šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos … Skaityti toliau

Spirgučių padažas su grietinėle

Spirgučių padažas su grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Šiandien noriu Jums parodyti parodyti kaip paruošti dar vieną itin skanų spirgučių padažą, kurį aš gaminu su grietinėle. Įprastai tokį padažą aš patiekiu su šilkiniais bulvių kukuliais, tad ir jų receptu šiandien pasidalinsiu, tačiau galiu Jus patikinti, kad padažas toks skanus, kad atrasite daug jo panaudojimo būdų. 🙂 Beje, šiais … Skaityti toliau

Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šitoks baltas padažas su spirgučiais, paruoštas su pienu itin tinka kugeliui arba prie cepelinų. Žinoma, jį galima vartoti ir prie daugybės kitų bulvių patiekalų. Taipogi jį galima patiekti ir gaminant įvairias košes. Tikrai patariu pamėginti, nenusivilsite. 🙂 Šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos labai išgyrėte: – baltas grybų padažas; … Skaityti toliau