Garstyčių padažas silkei su medumi

Garstyčių padažas silkei su medumi

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Šios silkės su garstyčių ir medaus padažu pirmą kartą paragavau keliaudama Švedijoje ir tada sužinojau, kad ji yra tradicinė ir itin mėgstama tarp visų švedų. Grįžusi į Lietuvą (o tiksliau į savo pamiltą virtuvę) ir pati užsinorėjau išmėginti tokią silkutę pagaminti, galiu pasakyti, kad pavyko tobulai! Skanu su virtomis arba … Skaityti toliau

Majonezo ir garstyčių padazas

Majonezo ir garstyčių padazas

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Šiandien noriu Jums parodyti savo labai pamėgtą majonezo ir garstyčių padažą, kuris visas salotas pakelia į “restoraninį” lygį. Man asmeniškai jis fantastiškas ir niekada nenuvilia. Beje, labiausiai aš jį mėgstu patiekti su cezario salotomis, o jas gaminu su vištiena. Tad šiandien jų receptu taip pat pasidalinsiu. Būtinai išmėginkite! Beje, keliais … Skaityti toliau

Grietinėlės padažas su garstyčių grūdeliais

Grietinėlės padažas su garstyčių grūdeliais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Šis fantastiškas klasikinis prancūziškas grietinėlės padažas, kuris pagaminamas itin paprastai, ganėtinai greitai ir yra patiekiamas prie žuvies arba mėsos patiekalų. Be galo rekomenduoju šį gerą receptą, kuris “prigijo” mūsų šeimoje. Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte: – rudas padažas prie mėsos; – garstyčių … Skaityti toliau

Marinuotų agurkų ir garstyčių padažas

Marinuotų agurkų ir garstyčių padažas

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Itin universalus padažas iš marinuotų agurkų, garstyčių bei česnako. Paruošiame vos per keletą minučių, tikrai nedaug kalorijų ir suteiksime gaivumo net kiek pabodusiam patiekalui! Lengvai aštrus ir be galo skanus! Daugiau apie tai, kaip paruošti marinuotų agurkų padažą, apžvelgsiu žemiau. Renkamės garstyčias pagal asmeninį skonį. Marinuotą agurką galite tiesiog smulkiai … Skaityti toliau

Garstyčių ir medaus salotų padažas

Garstyčių ir medaus salotų padažas

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Kalbant toliau įvairiausias salotas, namie mes su šeima dažnai ruošiame įvairius salotų padažus. Pats dažniausias mano pasirinkimas – garstyčių bei medaus padažas, kuris yra tikrų tikriausiai klasika. Jis iš savęs turi švelnios rūgštelės, šiek tiek saldumo bei garstyčių aštrumo. Pilkite jį drąsiai ant pačių įvairiausių žalių salotų. Salotų padažo pagaminamas … Skaityti toliau

Padažas prie lašišos su grietine

Padažas prie lašišos su grietine

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Šiandien Jums parodysiu fantastiško skonio padažą iš grietinės ir krapų. Jis man idealiausiai tinka prie įvairių lašišos patiekalų, bet taip pat puikiai tiks ir prie kitų žuvies patiekalų. Būtinai pamėginkite tokį paruošimo būdą, esu tikra, kad jis Jus nustebins iš gerosios pusės! Tikras skanumėlis! 🙂 Beje, keliais … Skaityti toliau

Baltas grietinėlės padažas prie lašišos

Baltas grietinėlės padažas prie lašišos

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Be galo noriu su Jumis visais pasidalinti fantastišku balto padažo receptu, kuris itin tinka prie keptos lašišos (ir kitos keptos žuvies) patiekalų. Padažą mes paruošime iš grietinėlės, naudodami garstyčias bei džiovintus krapus. Esu visiškai tikra, kad jis Jums patiks. Išmėginkite jau šiandien! 🙂 Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau … Skaityti toliau

Garstyčių padažas prie lašisos

Garstyčių padažas prie lašisos

Paruošimas: 45 min Porcijos: 2 Skaniai kepti lašišos pjausniai yra patiekalas, kuriam iki restoraninio lygio netrūksta beveik nieko – tik galbūt orkaitėje iškeptų daržovių ir fantastiško skonio švelniai pikantiško garstyčių-medaus padažo. Keptuvėje lašišos pjausnius iškepsime vos per 10 minučių. Geriausia, jeigu tik turite naudojimui storadugnę ketaus keptuvę, kuri tolygiai įkaista ir labai gerai išlaiko kaitrą … Skaityti toliau

Medaus ir garstyčių padažas vištienai

Medaus ir garstyčių padažas vištienai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Man asmeniškai toks medaus ir garstyčių padažas vištienai yra fantastiškai skanus. Jis be galo tinka. O šiandien parodysiu ir lengvai ir greitai pagaminamą patiekalą, pagal kurį mėsa gaunasi labai minkšta, o padažas fantastiško skonio, kuris tikrai papildo vištieną. Imkite šį receptą labai drąsiai. Prižadu, kad patiks visiems paukštienos mėgėjams. Norėsite … Skaityti toliau

Garstyčių padažas su vynu ir grietinėle, prie mėsos

Garstyčių padažas su vynu ir grietinėle, prie mėsos

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Garstyčių padažas su grietinėle yra be galo skanus ir greitai pagaminamas. Itin tinka prie mėsos patiekalų. Mano vyras su savo vaikai jį labai mėgsta ir dažnai prašo, kad jį paruoščiau, kai tik sužino, kad vakarienei bus kokie kepsneliai. O mėsos patiekalą, šiaip jau galima pasirinkti, kokį tik norisi, bet aš … Skaityti toliau

Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos

Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Fantastiškas juodųjų serbentų barbekiu (barbeque) padažas prie mėsos – itin tinkantis su ėriena, paukštiena ir žvėriena ar net šonkauliukais. Mūsų šeimoje labai pamiltas ir dažnai gaminamas, kai norisi pasijusti tarsi prabangiame restorane. Be galo šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums! Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos … Skaityti toliau

Paprastas padažas prie mėsos kepsnio

Paprastas padažas prie mėsos kepsnio

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Šis džiovintų grybų padažas iš baravykų (galite keisti pievagrybiais), pagamintas su grietinėle, mano šeimai itin tinka prie pačių įvairiausių mėsos kepsnių. Net ir tas įprastas, kartais jau kiek pabodęs karbonadas ar mėsos kepsnys atgyja visai naujomis bei kitokiomis, dar neskanautomis skonio gamomis. Taipogi toks padažas tinka ir prie įvairių vištienos … Skaityti toliau

Rudas padažas prie mėsos

Rudas padažas prie mėsos

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Šiandien noriu Jums parodyti labai skanų rudą padažą prie mėsos, o jei tiksliau prie mėsos kukulių. Šitaip gamindavo mano močiutė, po to man gamindavo mano mama, o dabar dažnai gaminu ir aš. Tai tikrai nuostabus padažas, kuris mėsos kukulius pakelia į visai kitą lygį. Tuo pačiu pasidalinsiu ir nuostabiais mėsos … Skaityti toliau

Baltas grietinėlės padažas makaronams

Baltas grietinėlės padažas makaronams

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Itin nesunkiai pagaminamas baltas padažas su grietinėle, idealiai tinkantis prie bet kokios rūšies makaronų. Padažas gaunasi subtilaus kreminio skonio bei česnako aromato. Atkreipiame dėmesį į receptą! Grietinėlės ir sūrio pagrindu pagamintas padažas idealiai tiks ne tik prie makaronų, bet ir prie mėsos arba žuvies patiekalų. Galite patiekti su keptomis bulvėmis … Skaityti toliau

Spirgučių padažas su grietine

Spirgučių padažas su grietine

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti padažą su grietinėle ir susilaukiau prašymų pasidalinti variantu su grietine. Tad tai šiandien ir darau! Toks spirgučių padažas, pagamintas su grietine, idealiai tiks su bulviniais vėdarais, kugeliu, cepelinais, košėmis ir su daugeliu kitų bulvių patiekalų. Būtinai pamėginkite. Beje, šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos … Skaityti toliau

Spirgučių padažas su grietinėle

Spirgučių padažas su grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Šiandien noriu Jums parodyti parodyti kaip paruošti dar vieną itin skanų spirgučių padažą, kurį aš gaminu su grietinėle. Įprastai tokį padažą aš patiekiu su šilkiniais bulvių kukuliais, tad ir jų receptu šiandien pasidalinsiu, tačiau galiu Jus patikinti, kad padažas toks skanus, kad atrasite daug jo panaudojimo būdų. 🙂 Beje, šiais … Skaityti toliau

Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šitoks baltas padažas su spirgučiais, paruoštas su pienu itin tinka kugeliui arba prie cepelinų. Žinoma, jį galima vartoti ir prie daugybės kitų bulvių patiekalų. Taipogi jį galima patiekti ir gaminant įvairias košes. Tikrai patariu pamėginti, nenusivilsite. 🙂 Šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos labai išgyrėte: – baltas grybų padažas; … Skaityti toliau

Baltas grybų padažas

Baltas grybų padažas

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Jau rodžiau Jums kaip pagaminti šiuos nuostabius baltus padažus: – baltas padažas su svogūnais; – baltas padažas su grietinėle; – baltas padažas su grietine; O šį kartą variantas su grybais, kuriam tinka tiek pievagrybiai, tiek miško grybais. Gardus, nebrangiai ir nesunkiai pagaminamas. Ne grybų sezono metu aš jį ruošiu tik … Skaityti toliau

Baltas padažas su grietinėle

Baltas padažas su grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kaip pagaminti baltą padažą su grietine jau esu pasakojusi, o šį kartą papasakosiu variantą su grietinėle. Aš labai mėgstu šį švelnų padažą, kurio receptą atradau jau senokai. Galiu pasakyti, kad originalumas slypi paprastume. Šis labai paprastai pagaminamas baltas padažas bet kokį patiekalą padaro fantastišku! Toks baltas padažas itin tiks prie … Skaityti toliau

Naminis keptų pomidorų padažas

Naminio keptų pomidorų padažo receptas

Tai mano mėgstamiausias būdas naminiam pomidorų padažui gaminti esu išbandžiusi nemažai įvairių receptų, bet šis man pasirodė skaniausias! Kepdami jį orkaitėje sutaupysite laiko, nereikės stovėti prie puodo. Mano padažo spalva gavosi šiektiek gelsva nes jame dominavo geltonieji pomidorai, bet skoniui tai nepakenkė! Tiesa kepiau nedidelį kiekį, mažų vyšnynių pomidoriukų, nes jie mano darže dabar dominuoja … Skaityti toliau