Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6

Fantastiškas juodųjų serbentų barbekiu (barbeque) padažas prie mėsos – itin tinkantis su ėriena, paukštiena ir žvėriena ar net šonkauliukais. Mūsų šeimoje labai pamiltas ir dažnai gaminamas, kai norisi pasijusti tarsi prabangiame restorane. Be galo šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums!

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:
rudas padažas prie mėsos;
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • trinti juodieji serbentai: 600 gramų
  • razinos: ketvirtadalio stiklinės
  • rudas cukrus: 0,5 stiklinės
  • trinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 stiklinės
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • baltojo vyno actas: ketvirtadalio stiklinės
  • svogūnai: 2 nedidelių (susmulkiname)
  • alyvuogių aliejus
  • kreminės garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • aitriosios paprikos milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • druska

Paruošimas

  • Pirmiausia puode, kuriame virsi padažą, pakepink svogūnus su aliejumi.
  • Tada į svogūnus supilk trintus serbentus, razinas, cukrų, konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, actą, garstyčias ir aitriosios paprikos miltelius.
  • Padažą virk apie 10 minučių (skaičiuodamas laiką nuo užvirimo).
  • Po to sutrink smulkintuvu ir perkošk.
  • Padažą dar kartą užvirk ir įdėk druskos.
  • Supilk į dezinfekuotus stiklainius ir užsuk dezinfekuotais dangteliais.
  • Prieš naudojimą padažą gali pašildyti. Skanaus!

1 komentaras apie “Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą