Paprastas padažas prie mėsos kepsnio

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6
Šis džiovintų grybų padažas iš baravykų (galite keisti pievagrybiais), pagamintas su grietinėle, mano šeimai itin tinka prie pačių įvairiausių mėsos kepsnių. Net ir tas įprastas, kartais jau kiek pabodęs karbonadas ar mėsos kepsnys atgyja visai naujomis bei kitokiomis, dar neskanautomis skonio gamomis. Taipogi toks padažas tinka ir prie įvairių vištienos patiekalų. O jį paruošti tikrai sugebės kiekvienas. Todėl išmėginkite jau šiandien!

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:
rudas padažas prie mėsos;
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • džiovintų baravykų: 1 saujos (galima keisti pievagrybiais, bet man asmeniškai su džiovintais grybais skaniau)
  • svogūnų: 1 didelio
  • druskos: žiupsnio
  • pipirų: žiupsnio
  • padažų prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio (renkuosi naudoti “Sviestelis”)
  • sviesto: 30 gramų
  • krapų: ryšulėlio
  • grietinėlės: 200 mililitrų (naudoju 35-36% riebumo)

Paruošimas

  • Pradžioje džiovintus baravykus užpilk verdančiu vandeniu bei palik mirkti maždaug porą valandų (jei naudosi pievagrybius, to daryti nereikia).
  • Po to sviestą ištirpink.
  • Svogūną nulupk ir supjaustyk nedideliais kubeliais.
  • Tada į sviestą berk svogūną bei pakepink, kol jis suminkštės.
  • Tuomet suberk grybus bei pakepink apie 5 minutes.
  • Paskui pilk grietinėlę, berk druską, pipirus bei padažų prieskonius. Pakaitink apie 10 minučių, kol padažas pradės tirštėti.
  • Galiausiai suberkite smulkintus krapus ir štai viskas, gaminamas padažas pagamintas!
  • Tiek ir skanauk!

2 komentarai apie “Paprastas padažas prie mėsos kepsnio”

  1. Kai gaminamas su džiovintais baravykais, man šis padažas tampa net prabangus. Atrodo, kad kituose geruose restoranuose, net nesugeba taip gerai pagaminti. Visiems rekomenduoju!

    Atsakyti
Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą