Rudas padažas prie mėsos

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2
Šiandien noriu Jums parodyti labai skanų rudą padažą prie mėsos, o jei tiksliau prie mėsos kukulių. Šitaip gamindavo mano močiutė, po to man gamindavo mano mama, o dabar dažnai gaminu ir aš. Tai tikrai nuostabus padažas, kuris mėsos kukulius pakelia į visai kitą lygį. Tuo pačiu pasidalinsiu ir nuostabiais mėsos kukuliais, kuriuos nėra sunku paruošti. Tad imamės darbo!

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

Receptui reikės:

Padažui:
  • sviesto: valgomojo šaukšto
  • miltų: 1,5 valgomojo šaukšto
  • skysčio, likusiu nuo kukulių kepimo: 300 mililitrų
  • juodųjų pipirų
Mėsos kukuliams:
  • džiūvėsėlių: 80 gramų
  • grietinėlės: 160 mililitrų
  • svogūnų: 1
  • sviesto
  • kiaulienos faršo: 500 gramų
  • kiaušinių: 1
  • druskos: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju 5 pipirų mišinį)
  • džiovinto čiobrelio: 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje džiūvėsėlius sumaišyk su grietinėle ir palik maždaug 5 minutėms, kad išbrinktų.
  • Per tą laiką, svogūną nulupk, supjaustyk smulkiais kubeliais ir apkepk keptuvėje su sviestu.
  • Tada pravėsusius svogūnus sumaišyk su išbrinkusiais džiūvėsiais, kiaulienos faršu ir kiaušiniu.
  • Masę pagardink druska, pipirais ir čiobreliais bei gerai išminkyk.
  • Drėgnomis rankomis suformuok nedidelius kukuliukus ir iškepk keptuvėje ant sviesto.
  • Tuomet mėsos kukuliukus sudėk į molinį puodą ir įdėk į šiltą orkaitę, kad neatvėstų, kol gaminsi padažą.
  • Rudas padažas: Į skystį, likusį keptuvėje po mėsos faršo kukulių kepimo, įpilk šlakelį verdančio vandens ir viską šiek tiek pakaitink.
  • Paskui puode ištirpink vieną šaukštą sviesto ir pakaitink, kol paruduos.
  • Įmaišyk miltus ir pakepk, kol jie taipogi paruduos.
  • Keptuvėje esantį skystį perkošk ir nuolat maišydamas šluotele supilk į sviesto bei miltų mišinį. Pagardink druska ir pipirais.
  • Padažą supilk ant šiltų mėsos kukuliukų.
  • Patiek ir skanauk!

11 komentarų apie “Rudas padažas prie mėsos”

Average
5 Based On 11

Parašykite komentarą