- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Šiandien noriu Jums parodyti labai skanų rudą padažą prie mėsos, o jei tiksliau prie mėsos kukulių. Šitaip gamindavo mano močiutė, po to man gamindavo mano mama, o dabar dažnai gaminu ir aš. Tai tikrai nuostabus padažas, kuris mėsos kukulius pakelia į visai kitą lygį. Tuo pačiu pasidalinsiu ir nuostabiais mėsos kukuliais, kuriuos nėra sunku paruošti. Tad imamės darbo!
Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:
– baltas grybų padažas;
– paprastas baltas padažas su svogūnais;
– baltas padažas su grietinėle;
– baltas padažas su grietine;
Receptui reikės:
Padažui:
- sviesto: valgomojo šaukšto
- miltų: 1,5 valgomojo šaukšto
- skysčio, likusiu nuo kukulių kepimo: 300 mililitrų
- juodųjų pipirų
Mėsos kukuliams:
- džiūvėsėlių: 80 gramų
- grietinėlės: 160 mililitrų
- svogūnų: 1
- sviesto
- kiaulienos faršo: 500 gramų
- kiaušinių: 1
- druskos: 1,5 arbatinio šaukštelio
- pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju 5 pipirų mišinį)
- džiovinto čiobrelio: 0,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje džiūvėsėlius sumaišyk su grietinėle ir palik maždaug 5 minutėms, kad išbrinktų.
- Per tą laiką, svogūną nulupk, supjaustyk smulkiais kubeliais ir apkepk keptuvėje su sviestu.
- Tada pravėsusius svogūnus sumaišyk su išbrinkusiais džiūvėsiais, kiaulienos faršu ir kiaušiniu.
- Masę pagardink druska, pipirais ir čiobreliais bei gerai išminkyk.
- Drėgnomis rankomis suformuok nedidelius kukuliukus ir iškepk keptuvėje ant sviesto.
- Tuomet mėsos kukuliukus sudėk į molinį puodą ir įdėk į šiltą orkaitę, kad neatvėstų, kol gaminsi padažą.
- Rudas padažas: Į skystį, likusį keptuvėje po mėsos faršo kukulių kepimo, įpilk šlakelį verdančio vandens ir viską šiek tiek pakaitink.
- Paskui puode ištirpink vieną šaukštą sviesto ir pakaitink, kol paruduos.
- Įmaišyk miltus ir pakepk, kol jie taipogi paruduos.
- Keptuvėje esantį skystį perkošk ir nuolat maišydamas šluotele supilk į sviesto bei miltų mišinį. Pagardink druska ir pipirais.
- Padažą supilk ant šiltų mėsos kukuliukų.
- Patiek ir skanauk!
Labai geras padažas mėsos kukuliams. Mano mama lygiai taip pat gamindavo!