- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 5
Vakar dienos vakarienei visa šeima panoro kokių nors paprastų kepsnių, o aš norėjau kažko daugiau prie jų. Tuomet prisiminiau, kad savo užrašuose buvau pasižymėjusi, fetos sūrio padažą su pienu, kurį itin norėjau kada išmėginti. Tik tuo pačiu pamenu, kad buvau pasižymėjusi, kad šis padažas yra skirtas, bet vištienai, tačiau aš išmėginau su kiaulienos nugarine.
Padažą be galo gyrė mano vyriška komanda, nes jame buvo stipriai išreikštas česnakas. Padažas iš savęs ganėtinai sūrus, todėl gamindami kepsnių stengiamės nepersūdyti. Sutrynus padažą jis atrodys gana tirštas, neišsigąstame, kaitinant jis šiek tiek suskystės.
Ir jau dabar galiu pasakyti, kad jis kuo idealiausiai tiktų ir prie vištienos!
Receptui reikės:
- kiaulienos nugarinės: 800 gramų
- druskos: poros žiupsnių
- pipirų: žiupsnio
- džiovintų žolelių prieskonių mišinio: 1 arbatinio šaukštelio
- miltų / džiūvėsėlių: 3 valgomųjų šaukštų (pasirinktinai)
- kiaušinių: 2
- česnako: 1 skiltelės
- aliejaus (kepimui)
Fetos sūrio padažui:
- feta sūrio: 150 gramų
- pieno: 2 valgomųjų šaukštų
- česnako: 2 skiltelių
- smulkintų laiškinių česnakų: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pirmiausia kiaulienos nugarinę supjaustyk plonais gabaliukais, tarsi keptum karbonadus.
- Tada kepsniukus pagardink druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir žolelių prieskoniais.
- Tuomet kiaušinius išplak su žiupsniu druskos.
- Kepsnelius mirkyk į plakinį, apvoliok miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepk gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa.
- Sūrio padažas: Fetos sūrį, pieną, ir česnaką sutrink virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Padažą pilk į puodą ir statyk ant garų vonelės. Kaitink maždaug 10 minučių, kol padažas gausis kreminės konsistencijos.
- Įmaišyk laiškinius česnakus.
- Iškeptus kiaulienos kepsnelius patiek aplietus pasiruoštu padažu. Skanauk!
Be galo skaniai atrodo. Tikrai būtinai išmėginsiu. Ačiū. 🙂