Brinkintos kuskuso kruopos – biri košė be virimo

  • Paruošimas: 15 min
  • Porcijos: 4

Kai tik nusibosta įprasti garnyrai šeimai prie mėsos kepsnio, tada visada renkuosi patiekti kuskuso kruopų. Mano dukros jas labai mėgsta ir valgo vienas, kaip košę.

Kuskuso kruopų pagaminimo variantų internete yra tikrai labai daug, šį kartą aprašysiu kaip gaminu aš – be jokio virimo. Tiesiog vienas pačias kuskuso kruopas be jokių daržovių. Itin tinka ir prie vištienos ir prie kiaulienos kepsnio. O ypatingai tokios kruopos tinka prie kiaulienos nugarinės kepsnio paruošto su feta sūrio padažu. 🙂

Receptui reikės:

  • kuskuso kruopos: 200 mililitrų
  • vanduo: 350 mililitrų
  • sviestas: 20 gramų
  • druska: žiupsnio

Paruošimas

  • Pradžioje kuskusą berk į dubenį.
  • Tada dėk sviestą ir berk druską.
  • Užpilk verdančiu vandeniu.
  • Dubenį uždenk ir kruopas palik brinkti.
  • Po 10 minučių išmaišyk ir mėgaukis biria kuskuso koše. Skanaus!

1 komentaras apie “Brinkintos kuskuso kruopos – biri košė be virimo”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą