Grikių košė vaikams

Grikių košę vaikams galima patiekti su pienu ar uogiene. Ją galima pagaminti tiesiog per 15-20 minučių, tačiau patiekalui reikia leisti pastovėti po dangčiu, kad krupos sugertų visą skystį ir taptų dar skanesnės. Jei pageidaujama, galima įdėti sviesto, karšto pieno, uogienės, cukraus ar medaus, tačiau klasikinis grikių košės gaminimo variantas yra su druska, o tada galima dėti bet kokių priedų.

Vietoj vandens galima naudoti jautienos ar vištienos sultinį, jei ruošiate sūrų patiekalą. Grikių košė – idealus garnyras prie bet kokio mėsos patiekalo: keptos ar virtos mėsos, kotletų ir kt. Tokia vaikiška grikių košė gali būti patiekiama pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Taigi, pasiruoškite reikiamus ingredientus ir pradėkime gaminti!

Ingredientai:

  • Grikiai – 150 g;
  • Vanduo – 450 ml;
  • Druska – 3 žiupsneliai.

Košės paruošimas:

  1. Supilkite kruopas į dubenį, surūšiuokite pašalindami šiukšles.
  2. Užpildykite vandeniu ir keletą kartų nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.
  3. Supilkite grikius į puodą, įberkite druskos.
  4. Užpilkite karštu vandeniu ir padėkite ant viryklės, įjungdami maksimalią šilumą. Užvirinkite ir nuimkite putas, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite indą dangčiu ir virkite dar 12-15 minučių. Tada išjunkite ugnį, puodą visiškai uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutėms. Šiuo metu į košę galite įmaišyti geros kokybės sviestą – kruopos jį sugers kartu su likusiu skysčiu.
  5. Grikių košė vaikams iš viršaus bus kiek sausa, bet viduje sultinga ir aromatinga.
  6. Dedame į lėkštes, pagardiname vaisiais, uogiene ar pienu ir patiekiame ant stalo.


Parašykite komentarą