Ešerys pomidorų padaže

Savaitgalį buvome sodyboje. Apart to, kad smagiai gegužės vidury deginomės ir prisimaudėme ežere gal tūkstantį kartų…dėl ore tvyrančio karščio. Tačiau nepamiršome ir uodus “pašerti”, o tie kaip kokie tikri parazitai be gailesčio kalė, siurbė, nieštino, erzino zirzimu ir nedavė ramiai miegoti, ypač taip kaip norisi miegoti gamtoje, kur negirdėti mašinų burzgimo, kaimynų kalimo/gręžimo (ypač sekmadieniais anksti ryte) ir didmiesčio tvaiko. Ir supratau, kad NIEKADA nebūna tobulumo, ypač lietuviškoje gamtoje: tai uodai kanda, tai lyja, tai tvanku, tai karščiausią mėnesį šalta, ar šalčiausią mėnesį drumzlina ar dar kaip nors nemalonu. Gerai, kad bent Tornadų ir cunamių nebūna.

Žodžiu, grįžome namo visi sukramtyti, dar dabar kasomės kas kur, bet apart to mano begalinio skundimosi, buvo ir begalė nuostabių dalykų: prisiskyniau, prisiviriau, prisišaldžiau rūgštynių, užsiraugiau dilgėlių trąšai, pasisodinau savo “įspūdingą” darželį, nusiravėjau “kliombas” (gėlynus), o svarbiausia!!!…Vyras pagavo ešerį!!! O aš vis apie jį tylėjau ir niekam nesigyriau, kad taip nuostabiai papuotavome…gaila, kad tik vieną sugavo.

Ingredientai:

  • Porcijos: 2 asmenims

1 lietuviškas ešerys (apie 600g) ir druska.

Padažas:

  • 2 lauro lapai;
  • 1 svogūnas;
  • 1 v.š. miltų;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 žvaigždinis anyžis;
  • 3 kvepiantieji pipirai;
  • 100 g balto sauso vyno;
  • 50 g vandens;
  • 6 pomidorai;
  • aliejus;
  • druska;
  • 1 rūkyta/džiovinta paprika (o gal pipiras….iš Meksikos atsivežtas).

Paruošimas:

  1. Dar vieną dalyką supratau…man patinka šlapias maistas…kartais atrodo, galiu vien padažą valgyti…ir ypač šį kartą.
  2. Iš vakaro pasūdau išdorotą ešerį. Kitą dieną kepu keptuvėje apie 10 minučių, vartydama.
  3. Svogūną ir česnako skilteles labai smulkiai sukapoju. Apkepu, kol šios švelniai pagelsta, sudedu prieskonius ir dar keletą minučių kepu. Tada suberiu miltus ir intensyviai maišydama kepu apie 5 min., supilu vyną ir vandenį ir švelniai maišydama, kol alkoholis nugaruoja kaitinu apie 5 min arba, kol tuo tarpu: pomidorus nulupu, išimu sėklas, susmulkinu su “blenderiu” ir supilu į vyno/prieskonių mišinį. Uždengiu dangčiu ir troškinu apie 5 min. Į padažą įdedu ešerį ir dar 10 minučių pakaitinu ant labai mažos ugnies, uždengtą.
  4. Papuošiu šviežiais čiobreliais ir mėgaujamės labai labai skaniais pietumis:) Puotaujame!


Parašykite komentarą