Keptas upėtakis gabaliukais keptuvėje – su medumi ir garstyčiomis

Keptas upėtakis gabaliukais keptuvėje - su medumi ir garstyčiomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Vakar išmėginau dar vieną naują marinavimo ir upėtakio paruošimo būdą, kuris jau kurį laiką sukosi mintyse. Ir dabar drąsiai galiu Jus patikinti, skoniu žuvis pranoko visus mano lūkesčius. Kepdama gabaliukais keptuvėje – net pati tokio itin gero rezultato nesitikėjau. Upėtakis gavosi itin sultingas ir neišsausėjo. Tikrai pirštelius apsilaižyti įmanoma. Beje, … Skaityti toliau

Keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

Keptas upėtakis gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Upėtakis keptas gabaliukais orkaitėje su citrininiu sviesto padažu – gaunasi tiesiog tobulai. Ruošiant pagal mano rekomenduojamą būdą tikrai neprireiks ilgai būti virtuvėje. Jis itin greitas ir visiškai nesudėtingas. Garantuotai pavyks pagaminti ir virtuvės naujokui. Man toks padažas nėra riebus arba sunkus. Taipogi jis tikrai nebuvo ir per … Skaityti toliau

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Paruošimas: 40 min Porcijos: 2 Jau rodžiau kaip skaniai iškepti upėtakį kepimo popieriaus maišeliuose ir tą būdą Jūs labai išgyrėte. O vakar netikėtai vyras parvežė vaivorykštinių upėtakių ir prisiminiau, kad jau seniau buvau užsirašiusi receptą, kurį norėjau išmėginti. Tai buvo variantas orkaitėje su citrinomis. Tad būtent jį ir panaudojau. Ir ką galiu pasakyti? Žuvis gavosi … Skaityti toliau

Keptas upėtakis orkaitėje – maiše, pagal Beatą

Keptas upėtakis orkaitėje - maiše, pagal Beatą

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip iškepti labai skanų upėtakį orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir galiu pasakyti, kad man jis buvo tikrų tikriausias atradimas. Toks kepimo būdas kepimo popieriaus maišeliuose labai pasiteisino – žuvis išliko sultinga ir gavosi be galo nuostabi. Iškart įtraukiu šį receptą … Skaityti toliau

Keptas hekas tešloje su alumi

Keptas hekas tešloje su alumi

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip iškepti heką keptuvėje su svogūnų žiedais ir tą receptą Jūs labai išgyrėte. Tad nusprendžiau dar vieną būdą kaip galima paruošti heką tešloje su alumi, kuris taip pat labai patinka mūsų šeimai. Tikrai paruošimas nėra labai sunkus, o rezultatas labai geras. Būtinai pamėginkite! Beje, prie tokios patiekalo labai … Skaityti toliau

Keptas hekas keptuvėje su svogūno žiedais

Keptas hekas keptuvėje su svogūno žiedais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti labai skanų būdą paruošti heką. Aš jį kepu keptuvėje ir patiekiu su svogūnų žiedais. Nors paruošimas tikrai ganėtinai paprastas, ingredientai taip pat lengvai randami artimiausioje parduotuvėje, bet rezultatas tikrai labai geras. Beje, prie tokios patiekalo labai tinka koleslovo kopūstų salotos. Taip pat labai rekomenduoju grietinėlės padažą … Skaityti toliau

Ešerys pomidorų padaže

Ešerys pomidorų padaže

Savaitgalį buvome sodyboje. Apart to, kad smagiai gegužės vidury deginomės ir prisimaudėme ežere gal tūkstantį kartų…dėl ore tvyrančio karščio. Tačiau nepamiršome ir uodus “pašerti”, o tie kaip kokie tikri parazitai be gailesčio kalė, siurbė, nieštino, erzino zirzimu ir nedavė ramiai miegoti, ypač taip kaip norisi miegoti gamtoje, kur negirdėti mašinų burzgimo, kaimynų kalimo/gręžimo (ypač sekmadieniais … Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė tinkanti kūčioms

Šiais metais, pirmą kartą savo gyvenime ruošiu Kūčių vakarienę ir Kalėdų pietus. Atvažiuoja visi artimiausi mūsų šeimos žmonės į naujuosius namus. Tai labai didelė atsakomybė ir noras surengti jaukią šventę brangiausiems žmonėms užgulė ant mano pečių. Tai malonūs rūpesčiai, bet pirmas kartas visada kelia jaudulį 🙂 Ingredientai: 1 sūdyta silkė; 50 g šviežių džiuvėsėlių; 40 … Skaityti toliau

Upėtakio filė itališkai

Upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški. Ingredientai: 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu); 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais; 1 šakelės šviežio rozmarino; 1 arbatinio šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių; Žiupsnelio juodųjų … Skaityti toliau

Kepta menkė džiūvėsėliuose

Kepta menkės filė džiūvėsėliuose

Menkė idealiai tinka kulinariniams eksperimentams. Taip yra todėl, kad ji turi neutralų skonį, kurį galima papildyti beveik bet kokiais padažais, prieskoniais ar kitais produktais. Siūlome iškepti menkės filė džiūvėsėliuose pagal mūsų patikrintą receptą. Dėl naudingų vitaminų ir mineralų, kurie yra menkės dalis, šios žuvies valgymas apsaugo nuo širdies ligų, reguliuoja svorį, normalizuoja smegenų veiklą ir … Skaityti toliau

Kiek kepti stintą?

Kiekvienais metais sausio mėn. pradeda kibti stintos. Šviežių stintų galima rasti turgavietėse, pas žvejus, žvejų “kioskeliuose”, parduotuvėse ir netgi jų prieigose. Taip pat šeimininkės laukia, kada jų vyrai, grįžę iš žvejybos, pradžiugins giliuose ežeruose, Baltijos jūroje ar Kuršių mariose agurkais kvepiančiomis žuvimis. Kad šeimininkėms, žmonoms ar vyrams nereikėtų galvoti ir ieškoti kaip kepti stintą, pateikiame laiko … Skaityti toliau

Kiek kepti vėgėlę?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti vėgėlę

Vėgėlė yra menkių šeimos žuvis. Ji turi labai minkštą mėsą, o šios žuvies kepenys laikomos delikatesu. Vėgėlė galima kepti, troškinti, be to, iš vėgėlės gaunasi labai skanūs pyragų įdarai. Skanūs faktai Jei vėgėlė turi nemalonų kvapą, apdorodami žuvį, nuimkite nuo jos odą. Jei kepant žuvis subyrėjo, pirmiausia paniruokite krakmole ir tik po to miltuose. Krakmolas … Skaityti toliau

Kepta žuvis su bulvėmis orkaitėje

Kepta žuvis su bulvėmis orkaitėje

Iškepkite žuvį ir bulves orkaitėje, ir jūsų namai prisipildys Viduržemio jūros aromatų, primins atostogas Italijoje, Graikijoje ar Ispanijoje. Ir būtinai naudokite gerą ypač tyrą alyvuogių aliejų: jis patiekalo skoniui suteiks neįprastai išraiškingų natų. Atkreipkite dėmesį, kad bulvių nereikėtų pjaustyti labai plonai, kitaip jos gali per daug paruduoti. Bet kokiu atveju gaminimo metu stebėkite patiekalo būklę, … Skaityti toliau

Kepta skumbrė su grybais

Kepta skumbrė su grybais

Skumbrė yra skani, sveika, riebi jūros žuvis, tinkanti bet kokiai dietai, įskaitant ir skirtą numesti ar išlaikyti svorį. Žuvis lengvai ir greitai paruošiama, ją galima patiekti pietums ir vakarienei. O kadangi joje mažai kaulų, o taip iškepta skumbrė gražios išvaizdos, tai puikiai tinka šventinėms vaišėms. Ingredientai: Pievagrybiai (tinka miško grybai) – 100-150 g; Grietinėlė – … Skaityti toliau

Kepta skumbrė orkaitėje

Kepta skumbrė orkaitėje

Skumbrė yra unikali žuvis. Nesvarbu, kaip ją gaminsite, ji visada gausis skani. Neįsivaizduoju, ką daryti su šia žuvimi, kad ją sugadinčiau. Tačiau neseniai sužinojau naują skumbrės gaminimo receptą – ji gaunasi penkis kartus skanesnė ir švelnesnė. Ingredientai: Skumbrė – 2 vnt; Svogūnai – 2 galvutės; Grietinė – 2 šaukštai; Paruoštos garstyčios – 2 šaukštai; Sojų … Skaityti toliau

Kiek kepti lašišą?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti lašišą

Sveiki draugai. Šiandien aš išduosiu 4 triukus lašišai kepti. Mūsų kepta žuvis gausis labai sultinga ir skani. Ar žinojote, kad lašiša yra labai reikalinga mūsų organizmui? Todėl rekomenduoju valgyti šią žuvį kartą per savaitę.

Kaip kepti lašišą?

  1. Pirmasis triukas yra tas, kad lašiša pati yra gana riebi. Todėl į keptuvę nepilame aliejaus.
  2. Antroji mūsų gudrybė yra ta, kad būtina kepti ant stiprios ugnies, tada mūsų žuvys nelips prie keptuvės.
  3. Kitas triukas: pirmąją pusę kepame apie tris minutes, o antrąją – 1-2 minutes. Jei ilgiau kepsite kitą pusę, žuvis bus sausa. Kepame iš viso 3-4 minutes. Mūsų keptuvė turi būti gerai įkaitusi, kad lašiša gerai užsisandarintu ir iš jos nepabėgtų sultys.
  4. Paskutinis mūsų triukas: sūdome žuvį kepimo pabaigoje, kitaip ji išskirs sultis, juk mums to nereikia. Mūsų žuvis yra paruošta.

Kiek kepti lašišą?

  • Lašišą keptuvėje reikia kepti iš kiekvienos pusės po 2-4 minutes (priklausomai nuo storio). Vėliau dar palaikyti po dangčių 2 minutes.
  • Kepant lašišą orkaitėje, reikėtų laikytis taisyklės – 4-6 min. vienam centimetrui storumo. Kadangi dauguma lašišos išpjovų būna apie 2 cm storumo per storiausią vietą, pradėkite ją tikrinti po 8 min. Kai lašišą bus lengva persmeigti šakute, vadinasi, ji jau iškepusi.
  • Reikalinga temperatūra būtų nuo 175 iki 190 C. Kiek tiksliai, priklauso nuo to, pagal kokį receptą kepate ir filė dydžio. Jei filė maža, nustatykite ant žemesnės temperatūros, jei didelė – ant didesnės. Jei kepsite per karštai arba per šaltai, lašiša gausis sausa.

Lašiša kepta ant sviesto

Lašiša kepta keptuvėje ant kepimo popieriaus ir sviesto. Labai paprastai ir skaniai, o sviestas nedega!!!

Lašišos kepsnys

Ingredientai:

  • 200 g Lašišos filė
  • 20 g Aliejus
  • pagal skonį: Druska, Citrininiai žuvies prieskoniai „Santa Maria“, Žuvies prieskoninių žolelių mišinys „Santa Maria“
  • 30 g Sviestas
  • 120 g Ryžiai
  • Ryžių prieskoniai „Santa maria“
  • 100 g Šparaginės pupelės

Gaminimas:

  1. Lašišos kepsnį pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais Santa Maria ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  2. Pabaigai kepsnį 5-10 minučių įdėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  3. Sviestą sumaišykite su žuvies prieskonių ir žolelių mišiniu, susukite į ritinėlį ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. Pasigaminkite garnyrą: ryžius išvirkite ir pagardinkite ryžių prieskoniais, šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje. Į lėkštę įdėkite lašišos kepsnį, ant jos – sviesto griežinėlį. Šalia pastatykite ryžių bokštelį ir sudėkite šparagines pupeles.