Keptas hekas tešloje su alumi

Keptas hekas tešloje su alumi

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip iškepti heką keptuvėje su svogūnų žiedais ir tą receptą Jūs labai išgyrėte. Tad nusprendžiau dar vieną būdą kaip galima paruošti heką tešloje su alumi, kuris taip pat labai patinka mūsų šeimai. Tikrai paruošimas nėra labai sunkus, o rezultatas labai geras. Būtinai pamėginkite! Beje, prie tokios patiekalo labai … Skaityti toliau

Keptas hekas keptuvėje su svogūno žiedais

Keptas hekas keptuvėje su svogūno žiedais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti labai skanų būdą paruošti heką. Aš jį kepu keptuvėje ir patiekiu su svogūnų žiedais. Nors paruošimas tikrai ganėtinai paprastas, ingredientai taip pat lengvai randami artimiausioje parduotuvėje, bet rezultatas tikrai labai geras. Beje, prie tokios patiekalo labai tinka koleslovo kopūstų salotos. Taip pat labai rekomenduoju grietinėlės padažą … Skaityti toliau

Ešerys pomidorų padaže

Ešerys pomidorų padaže

Savaitgalį buvome sodyboje. Apart to, kad smagiai gegužės vidury deginomės ir prisimaudėme ežere gal tūkstantį kartų…dėl ore tvyrančio karščio. Tačiau nepamiršome ir uodus “pašerti”, o tie kaip kokie tikri parazitai be gailesčio kalė, siurbė, nieštino, erzino zirzimu ir nedavė ramiai miegoti, ypač taip kaip norisi miegoti gamtoje, kur negirdėti mašinų burzgimo, kaimynų kalimo/gręžimo (ypač sekmadieniais … Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė tinkanti kūčioms

Šiais metais, pirmą kartą savo gyvenime ruošiu Kūčių vakarienę ir Kalėdų pietus. Atvažiuoja visi artimiausi mūsų šeimos žmonės į naujuosius namus. Tai labai didelė atsakomybė ir noras surengti jaukią šventę brangiausiems žmonėms užgulė ant mano pečių. Tai malonūs rūpesčiai, bet pirmas kartas visada kelia jaudulį 🙂 Ingredientai: 1 sūdyta silkė; 50 g šviežių džiuvėsėlių; 40 … Skaityti toliau

Upėtakio filė itališkai

Upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški. Ingredientai: 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu); 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais; 1 šakelės šviežio rozmarino; 1 arbatinio šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių; Žiupsnelio juodųjų … Skaityti toliau

Kepta menkė džiūvėsėliuose

Kepta menkės filė džiūvėsėliuose

Menkė idealiai tinka kulinariniams eksperimentams. Taip yra todėl, kad ji turi neutralų skonį, kurį galima papildyti beveik bet kokiais padažais, prieskoniais ar kitais produktais. Siūlome iškepti menkės filė džiūvėsėliuose pagal mūsų patikrintą receptą. Dėl naudingų vitaminų ir mineralų, kurie yra menkės dalis, šios žuvies valgymas apsaugo nuo širdies ligų, reguliuoja svorį, normalizuoja smegenų veiklą ir … Skaityti toliau

Kiek kepti stintą?

Kiekvienais metais sausio mėn. pradeda kibti stintos. Šviežių stintų galima rasti turgavietėse, pas žvejus, žvejų “kioskeliuose”, parduotuvėse ir netgi jų prieigose. Taip pat šeimininkės laukia, kada jų vyrai, grįžę iš žvejybos, pradžiugins giliuose ežeruose, Baltijos jūroje ar Kuršių mariose agurkais kvepiančiomis žuvimis. Kad šeimininkėms, žmonoms ar vyrams nereikėtų galvoti ir ieškoti kaip kepti stintą, pateikiame laiko … Skaityti toliau

Kiek kepti vėgėlę?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti vėgėlę

Vėgėlė yra menkių šeimos žuvis. Ji turi labai minkštą mėsą, o šios žuvies kepenys laikomos delikatesu. Vėgėlė galima kepti, troškinti, be to, iš vėgėlės gaunasi labai skanūs pyragų įdarai. Skanūs faktai Jei vėgėlė turi nemalonų kvapą, apdorodami žuvį, nuimkite nuo jos odą. Jei kepant žuvis subyrėjo, pirmiausia paniruokite krakmole ir tik po to miltuose. Krakmolas … Skaityti toliau

Kepta žuvis su bulvėmis orkaitėje

Kepta žuvis su bulvėmis orkaitėje

Iškepkite žuvį ir bulves orkaitėje, ir jūsų namai prisipildys Viduržemio jūros aromatų, primins atostogas Italijoje, Graikijoje ar Ispanijoje. Ir būtinai naudokite gerą ypač tyrą alyvuogių aliejų: jis patiekalo skoniui suteiks neįprastai išraiškingų natų. Atkreipkite dėmesį, kad bulvių nereikėtų pjaustyti labai plonai, kitaip jos gali per daug paruduoti. Bet kokiu atveju gaminimo metu stebėkite patiekalo būklę, … Skaityti toliau

Kepta skumbrė su grybais

Kepta skumbrė su grybais

Skumbrė yra skani, sveika, riebi jūros žuvis, tinkanti bet kokiai dietai, įskaitant ir skirtą numesti ar išlaikyti svorį. Žuvis lengvai ir greitai paruošiama, ją galima patiekti pietums ir vakarienei. O kadangi joje mažai kaulų, o taip iškepta skumbrė gražios išvaizdos, tai puikiai tinka šventinėms vaišėms. Ingredientai: Pievagrybiai (tinka miško grybai) – 100-150 g; Grietinėlė – … Skaityti toliau

Kepta skumbrė orkaitėje

Kepta skumbrė orkaitėje

Skumbrė yra unikali žuvis. Nesvarbu, kaip ją gaminsite, ji visada gausis skani. Neįsivaizduoju, ką daryti su šia žuvimi, kad ją sugadinčiau. Tačiau neseniai sužinojau naują skumbrės gaminimo receptą – ji gaunasi penkis kartus skanesnė ir švelnesnė. Ingredientai: Skumbrė – 2 vnt; Svogūnai – 2 galvutės; Grietinė – 2 šaukštai; Paruoštos garstyčios – 2 šaukštai; Sojų … Skaityti toliau

Kiek kepti lašišą?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti lašišą

Sveiki draugai. Šiandien aš išduosiu 4 triukus lašišai kepti. Mūsų kepta žuvis gausis labai sultinga ir skani. Ar žinojote, kad lašiša yra labai reikalinga mūsų organizmui? Todėl rekomenduoju valgyti šią žuvį kartą per savaitę.

Kaip kepti lašišą?

  1. Pirmasis triukas yra tas, kad lašiša pati yra gana riebi. Todėl į keptuvę nepilame aliejaus.
  2. Antroji mūsų gudrybė yra ta, kad būtina kepti ant stiprios ugnies, tada mūsų žuvys nelips prie keptuvės.
  3. Kitas triukas: pirmąją pusę kepame apie tris minutes, o antrąją – 1-2 minutes. Jei ilgiau kepsite kitą pusę, žuvis bus sausa. Kepame iš viso 3-4 minutes. Mūsų keptuvė turi būti gerai įkaitusi, kad lašiša gerai užsisandarintu ir iš jos nepabėgtų sultys.
  4. Paskutinis mūsų triukas: sūdome žuvį kepimo pabaigoje, kitaip ji išskirs sultis, juk mums to nereikia. Mūsų žuvis yra paruošta.

Kiek kepti lašišą?

  • Lašišą keptuvėje reikia kepti iš kiekvienos pusės po 2-4 minutes (priklausomai nuo storio). Vėliau dar palaikyti po dangčių 2 minutes.
  • Kepant lašišą orkaitėje, reikėtų laikytis taisyklės – 4-6 min. vienam centimetrui storumo. Kadangi dauguma lašišos išpjovų būna apie 2 cm storumo per storiausią vietą, pradėkite ją tikrinti po 8 min. Kai lašišą bus lengva persmeigti šakute, vadinasi, ji jau iškepusi.
  • Reikalinga temperatūra būtų nuo 175 iki 190 C. Kiek tiksliai, priklauso nuo to, pagal kokį receptą kepate ir filė dydžio. Jei filė maža, nustatykite ant žemesnės temperatūros, jei didelė – ant didesnės. Jei kepsite per karštai arba per šaltai, lašiša gausis sausa.

Lašiša kepta ant sviesto

Lašiša kepta keptuvėje ant kepimo popieriaus ir sviesto. Labai paprastai ir skaniai, o sviestas nedega!!!

Lašišos kepsnys

Ingredientai:

  • 200 g Lašišos filė
  • 20 g Aliejus
  • pagal skonį: Druska, Citrininiai žuvies prieskoniai „Santa Maria“, Žuvies prieskoninių žolelių mišinys „Santa Maria“
  • 30 g Sviestas
  • 120 g Ryžiai
  • Ryžių prieskoniai „Santa maria“
  • 100 g Šparaginės pupelės

Gaminimas:

  1. Lašišos kepsnį pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais Santa Maria ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  2. Pabaigai kepsnį 5-10 minučių įdėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  3. Sviestą sumaišykite su žuvies prieskonių ir žolelių mišiniu, susukite į ritinėlį ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. Pasigaminkite garnyrą: ryžius išvirkite ir pagardinkite ryžių prieskoniais, šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje. Į lėkštę įdėkite lašišos kepsnį, ant jos – sviesto griežinėlį. Šalia pastatykite ryžių bokštelį ir sudėkite šparagines pupeles.

Kiek kepti upėtakį?

Kaip ir Kiek laiko reikia kepti upėtakį

Upėtakį galima kepti keptuvėje, paruošti orkaitėje, kepti suviniojus folijoje. Pagardinti citrinos marinatų, karštų padažų, džiūvėsėliais ir įvairiais prieskoniais.

Kiek kepti upėtakį?

  • Upėtakį kepkite 5-6 minutes.
  • Upėtakio filė kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Kaip kepti upėtakį?

Pats upėtakis yra labai skani kepta žuvis, todėl norint ją skaniai apkepti, nereikia griebtis jokių mandrių receptų, užtenka tik apkepti ir apvolioti miltuose.

Bet jei vis tiek norite kažko nepaprasto, tada žemiau pateikiame jūsų dėmesiui skaniausius keptų upėtakių gaminimo receptus.

Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais

Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais
Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais

Ingredientai:

  • Upėtakių kepsniai: 4 vnt.
  • Citrina: 1 vnt.
  • Čiobreliai: 2 šakelės.
  • Sviestas: 100 gramų.
  • Miltai: 2 šaukštai.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį.
  • Žalumynai: pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Upėtakių kepsnius apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Ištirpinus sviestą keptuvėje, upėtakį gražiai pakepkite. Kepkite upėtakį apie 1-2 minutes (priklausomai nuo upėtakio gabalėlių dydžio).
  2. Tada į upėtakį suberkite čiobrelį ir citrinos griežinėlius ir kepkite tol, kol žuvis suminkštės. Iš patiekalo išimkite čiobrelių šakeles ir prieš patiekdami pabarstykite žalumynais. Keptas upėtakis su citrina ir čiobreliais yra paruoštas!

Keptas upėtakis su daržovėmis

Keptas upėtakis su daržovėmis
Keptas upėtakis su daržovėmis

Ingredientai:

  • Upėtakis: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Paprika: 1 vnt.
  • Vienos citrinos sultys.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį.
  • Saulėgrąžų aliejus kepimui.

Paruošimas:

  1. Upėtakio filė, išvalyta nuo kaulų ir odos, supjaustoma kubeliais, apibarstom druska ir pipirais, užpilam citrinos sultimis ir paliekama marinuotis 20 minučių. Kepkite upėtakio gabalėlius nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus ant stiprios ugnies, kol pagels.
  2. Tada ruošiame daržoves. Supjaustome svogūnus ir paprikas. Nuimkite nuo pomidorų odelę (prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu) ir smulkiai supjaustome. Riebaluose, kurie liko kepant žuvį, pirmiausia kepkite svogūną, tada į juos sudėkite papriką.
  3. Kai daržovės bus paruoštos, į jas sudėkite pomidorus. Pagardinam druska, pipirais ir troškiname apie 5 minutes. Į daržoves suberkite keptą žuvį. Troškinkite dar apie 3 minutes. Keptas upėtakis su daržovėmis yra paruoštas!

Šviežias upėtakis ant griliaus

Gian Luca Demarco papasakos kaip greitai ir skaniai paruošti ant griliaus keptus upėtakius.

7 paplitusios žuvies kepimo klaidos

7 paplitusios žuvies kepimo klaidos

trukdančios iki galo mėgautis jos skoniu. Kepta žuvis yra itin skanus patiekalas. Norėdami visiškai mėgautis jos skoniu, turite stengtis išvengti klaidų gamindami žuvį. Daug druskos Jei žuvis yra marinuota prieš kepant, į ją nedėkite daug druskos. Didžioji dalis vistiek neištirps. Prieš marinuojant žuvį geriau įtrinti ja druska arba sumaišyti druskos kristalus su paniruote. Taip pat … Skaityti toliau