Upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški.

Ingredientai:

  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu);
  • 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • 1 arbatinio šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių;
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų;
  • 2 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • 1 kg upėtakio filė su oda.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite nedidelę keptuvę. Į ją supilkite pusę receptui skirto alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu) ir sudėkite česnaką ir rozmariną. Kepkite ant vidutinės ugnies apie dvi minutes, kol česnakas įgaus ausksinę spalvą. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis, pipirus ir ½ šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių.
  2. Apibarstykite upėtakio filė likusiu ½ šaukštelio tradicinių žuvies prieskonių. Supilkite į įkaitintą didesnę keptuvę likusią pusę receptui skirto alyvuogių aliejaus su ghee. Įdėkite žuvies filė į keptuvę oda žemyn. Kepkite 3 minutes. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Likus 1 minutei iki kepimo pabaigos ant žuvies užpilkite pirmiau paruoštą aromatingą alyvuogių aliejaus padažą.
  3. Prie šio patiekalo puikiai tiks baltas jaunas itališkas vynas, toks kaip Pinot Grigio.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą