Visa lašiša kepta orkaitėje su citrinomis, petražolėmis ir raudonėliais

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 4

Net jeigu gyvenate tik dviese – tai nėra priežastis nepasinaudoti šiuo receptu ir nenusipirkti visos lašišos. Pasiruošę vieną kartą orkaitėje maisto turėsite dar bent 2 dienoms (žinoma, jeigu esate didžiuliai lašišos mylėtojai, kaip mano šeima, tai 1,5 kg lašišą įveiksite per vakarą). Man be galo patiko šis receptas – viskas vienoje kepimo skardoje, todėl nereikia atskirai rūpintis garnyru.

Tik noriu priminti, kad rinkdamiesi žuvį būtinai žiūrime, kad jos žvynai būtų gražiai prigludę, neapgliaumiję, o akys būtų kuo skaidresnės. O jau grįžę namo žuvį gerai nuplauname ir išplauname vidų, nuskutame žvynus.

Beje, keliais patikusiais būdais kaip pagaminti lašišą orkaitėje, jau dalinausi:
lašiša orkaitėje medaus ir sojų marinate;
lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;
lašiša orkaitėje sojų padaže pagal Beatą;

O dabar einame gaminti!

Receptui reikės:

  • bulvės: 1 kilogramo (4-6 labai didelių)
  • aliejus (kepimui)
  • druska
  • 5 rūšių malti pipirai
  • ekologiškos citrinos: 1
  • lašišos: ~1,5 kilogramo svorio
  • petražolės: 1 kuokšto
  • raudonėliai: 1 kuokšto
  • pomidorai (nėra būtina)
  • smidrai (nėra būtina)

Paruošimas

  • Įkaitink orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
  • Bulves nuskusk ir supjaustyk griežinėliais. Sudėk į kepimo skardą.
  • Apšlakstyk aliejumi, pagardink druska ir pipirais bei viską sumaišyk. Palygink, kad bulvės padengtų visą kepimo skardos paviršių.
  • Tada citrinos žievelę nuskusk, o pačią citriną nulupk taip, tarsi luptum apelsiną. Šitaip padarius žuvis neapkars nuo baltosios žievelės dalies, bet labai skaniai kvepės citrina.
  • Tuomet dalį petražolių ir raudonėlių susmulkink, sumaišyk su citrinos žievele. Aštriu peiliu (idealiausia su dantukais) žuvyje padaryk 5-6 įpjovas iš abiejų pusių, maždaug 1,5-2 centimetrų gylio.
  • Įtrink įpjovas druska bei pipirais, prikimšk žolelių.
  • Pasiruoštą lašišą dėk ant bulvių.
  • Kepk maždaug 15 minučių 250 laipsnių temperatūroje, paskui sumažink kaitrą iki 180 laipsnių ir kepk dar apie 25-30 minučių. Jeigu kepsi pomidorus – juos įdėk sumažinęs kaitrą ir kepk kartu 25-30 minučių. Jeigu kepsi ir smidrus – juos įdėk 10 minučių prieš kepimo pabaigą.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Visa lašiša kepta orkaitėje su citrinomis, petražolėmis ir raudonėliais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą