Lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Tokia orkaitėje iškepta lašiša su pankoliais ir apelsinais – tai greitai pagaminama ir garantuotai labai skani vakarienė. Šį receptą atradau visai neseniai ir jis mūsų šeimai be galo patiko. Tą pačią savaitę gaminome tris kartus lygiai taip pat, nes galutinis rezultatas nustebino. Ar gaminsime dar ir ateityje? Vienareikšmiškai taip, nes be lašišos mes gyventi negalime.

Be to, esu visiškai tikra, kad pagal tokį receptą labai puikiai pavyktų iškeptą ir upėtakį – planuoju tą padaryti jau artimiausiu metu, kai tik šios žuvies atsiras mano šaldytuve.

Imamės gamybos! 🙂

Receptui reikės:

  • lašiša: ~800-900 gramų (arba 2 didesni lašišos steikai)
  • pankoliai: 2
  • apelsinai: 1
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 1
  • alyvuogės: 1 saujos
  • alyvuogių aliejus
  • petražolės
  • pipirai
  • druska

Paruošimas

  • Pirmiausia pankolį ir svogūną supjaustyk ganėtinai plonai, papriką supjaustyk žiedeliais, apelsiną griežinėliais (galus nupjauk ir išsunk sultis), dar gali nutarkuoti žievelę, dėk druskos, pipirų, alyvuoges, aliejaus, pamaišyk ir dėk į kepimo skardą, išlygink.
  • Tada lašišą padalink pusiau (iš 2 steikų bus 4 gabaliukai) padruskink, papipirink ir pašlakstyk lašeliu aliejaus.
  • Dėk į skardą ant daržovių.
  • Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  • Iškepus berk susmulkintų petražolių.
  • Patiek ir skanauk!

8 komentarai apie “Lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais”

Parašykite komentarą