Kepta lašiša orkaitėje su daržovėmis

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Labai gardus bei kvapnus orkaitėje keptos lašišos patiekalas pietums ar vakarienei. Lašiša iš savęs maistinga ir net sakyčiau kiek šventiška žuvis, todėl puikiai tiks ir šventinėms vaišėms. Paruošimas ganėtinai paprastas, o skonis tikrai fantastiškas. Orkaitėje iškeptos daržovės šalia idealiai tinka kaip garnyras prie žuvies. Beje, daržoves drąsiai galima rinktis savo mėgstamas arba tokias, kokias šiuo metu turite pasidėję savo šaldytuve. Aš  šį kartą aprašysiu variantą, kokias įprastai dedu aš, nes jas savo šeimoje tikrai mėgstame. Būtinai išmėginkite pasigaminti jau šiandien!

Beje, šiuos nuostabius lašišos paruošimo variantus, kuriuos labai mėgstame jau rodžiau anksčiau:
orkaitėje kepta lašiša medaus ir sojų marinate;
lašiša orkaitėje su pankoliu ir apelsinais;

O dabar imamės gamybos! 😉

Receptui reikės:

  • akmens druskos: pagal skonį
  • lašišos filė: 800 gramų
  • raudonųjų svogūnų: 240 gramų
  • baltiųjų ryžių: 240 gramų
  • cukinijų: 240 gramų
  • paprikų: 240 gramų
  • bulvių: pagal skonį (nėra būtina)
  • prieskonių mišinio su žaliosiomis citrinomis ir pipirais (naudoju “Santa Maria” prekinio ženklo)
  • vyšninių pomidorų: 400 gramų
  • kokosų aliejaus: ~16 arbatinių šaukštelių

Paruošimas

  • Iš pradžių nuplauk ryžius bei išvirk. Nepamiršk jų pasūdyti.
  • Kepk lašišos filė orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių.
  • Supjaustyk svogūną ir cukiniją žiedais, o paprikas tiesiog juostelėmis.
  • Tuomet smulkiai supjaustytus svogūnus kepk kokosų aliejuje apie dvi minutes, po to įdėk cukiniją ir paprikas bei nepjaustytus pomidorus. Užberk druskos bei pipirų.
  • Paskui išimk lašišą iš orkaitės ir pagardink prieskonių mišiniu su žaliosiomis citrinomis bei pipirais.
  • Nukošk virtus ryžius ir patiek kartu su lašiša ir iškeptomis daržovėmis. Skanauk!

Parašykite komentarą