Skumbrė yra unikali žuvis. Nesvarbu, kaip ją gaminsite, ji visada gausis skani. Neįsivaizduoju, ką daryti su šia žuvimi, kad ją sugadinčiau. Tačiau neseniai sužinojau naują skumbrės gaminimo receptą – ji gaunasi penkis kartus skanesnė ir švelnesnė.
Ingredientai:
- Skumbrė – 2 vnt;
- Svogūnai – 2 galvutės;
- Grietinė – 2 šaukštai;
- Paruoštos garstyčios – 2 šaukštai;
- Sojų padažas – 2 šaukštai.
Keptos skumbrės paruošimas
- Skumbrę supjaustykite maždaug 1,5 – 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite į maišelį.
- Paruoškite marinatą iš: sumaišykite grietinę, garstyčias ir sojų padažą.
- Paruoštu marinatu užpilkite žuvį maišelyje. Naudoti maišelį daug patogiau, nes vėliau nereikia plauti indų. Išmečiau į kibirą ir tiek.
- Skumbrę marinuojam apie valandą.
- Tada į kepimo indą sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
- Ant svogūnų sudėkite skumbrės gabalėlius.
- Pašaukite į orkaitę 20-25 min.
1 komentaras apie “Kepta skumbrė orkaitėje”