Kiek kepti vėgėlę?

Vėgėlė yra menkių šeimos žuvis. Ji turi labai minkštą mėsą, o šios žuvies kepenys laikomos delikatesu. Vėgėlė galima kepti, troškinti, be to, iš vėgėlės gaunasi labai skanūs pyragų įdarai.

Skanūs faktai

  • Jei vėgėlė turi nemalonų kvapą, apdorodami žuvį, nuimkite nuo jos odą.
  • Jei kepant žuvis subyrėjo, pirmiausia paniruokite krakmole ir tik po to miltuose. Krakmolas suteiks šiai žuviai plutelę, kuri neleis jai subyrėti kepant.
  • Vėgėlių sezonas yra nuo rugsėjo pabaigos iki sausio.
  • Šį žuvis turi 90 kcal / 100 gramų kalorijų.
  • Kepenėles rekomenduojama palikti tolesniam naudojimui, šios žuvies kepenys laikomos delikatesiniu patiekalu.
Kepta vėgėlė receptas
Kepta vėgėlė

Ingredientai:

  • Vėgėlė – 500 gramų;
  • Miltai – 2 šaukštai;
  • Sviestas – 50 gramų;
  • Pomidoras – 1 vnt;
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Malti juodieji pipirai – 0,5 arbatinis šaukštelis;
  • Petražolės – kelios šakelės.

Kepta vėgėlė

  1. Apdorokite vėgėtę: nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite servetėle, kad būtų patogiau toliau ją apdoroti.
  2. Išimkite žarnas ir kaulus, nuimkite odą.
  3. Supjaustykite į tolygias 5–7 cm dalis.
  4. Žuvies gabalus įtrinkite druska ir pipirais.
  5. Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir pastatykite keptuvękeptuvę ant ugnies.
  6. Kol sviestas tirpsta, į dubenį supilkite miltus ir apvoliokite kiekvieną žuvies gabalėlį.
  7. Apvoliotus žuvies gabalėlius įdėkite į keptuvę ir kepkite 5 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
  8. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais.
  9. Nuplaukite petražoles, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  10. Patiekite keptą vėgėlę, ant kiekvieno žuvies gabalo uždėkite pomidorų gabalėlį ir apibarstykite petražolėm.
[the_ad id=”9498″]