Vėgėlė yra menkių šeimos žuvis. Ji turi labai minkštą mėsą, o šios žuvies kepenys laikomos delikatesu. Vėgėlė galima kepti, troškinti, be to, iš vėgėlės gaunasi labai skanūs pyragų įdarai.
Skanūs faktai
- Jei vėgėlė turi nemalonų kvapą, apdorodami žuvį, nuimkite nuo jos odą.
- Jei kepant žuvis subyrėjo, pirmiausia paniruokite krakmole ir tik po to miltuose. Krakmolas suteiks šiai žuviai plutelę, kuri neleis jai subyrėti kepant.
- Vėgėlių sezonas yra nuo rugsėjo pabaigos iki sausio.
- Šį žuvis turi 90 kcal / 100 gramų kalorijų.
- Kepenėles rekomenduojama palikti tolesniam naudojimui, šios žuvies kepenys laikomos delikatesiniu patiekalu.

Ingredientai:
- Vėgėlė – 500 gramų;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Sviestas – 50 gramų;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- Malti juodieji pipirai – 0,5 arbatinis šaukštelis;
- Petražolės – kelios šakelės.
Kepta vėgėlė
- Apdorokite vėgėtę: nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite servetėle, kad būtų patogiau toliau ją apdoroti.
- Išimkite žarnas ir kaulus, nuimkite odą.
- Supjaustykite į tolygias 5–7 cm dalis.
- Žuvies gabalus įtrinkite druska ir pipirais.
- Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir pastatykite keptuvękeptuvę ant ugnies.
- Kol sviestas tirpsta, į dubenį supilkite miltus ir apvoliokite kiekvieną žuvies gabalėlį.
- Apvoliotus žuvies gabalėlius įdėkite į keptuvę ir kepkite 5 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
- Nuplaukite ir supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais.
- Nuplaukite petražoles, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Patiekite keptą vėgėlę, ant kiekvieno žuvies gabalo uždėkite pomidorų gabalėlį ir apibarstykite petražolėm.