Kiekvienais metais sausio mėn. pradeda kibti stintos. Šviežių stintų galima rasti turgavietėse, pas žvejus, žvejų “kioskeliuose”, parduotuvėse ir netgi jų prieigose.
Taip pat šeimininkės laukia, kada jų vyrai, grįžę iš žvejybos, pradžiugins giliuose ežeruose, Baltijos jūroje ar Kuršių mariose agurkais kvepiančiomis žuvimis.
Kad šeimininkėms, žmonoms ar vyrams nereikėtų galvoti ir ieškoti kaip kepti stintą, pateikiame laiko patikrintą receptą:
Kaip kepti stintą?
Reikės:
- 1 kg stintų;
- miltų;
- aliejaus;
- druskos;
- agurko (šviežio);
- grietinės.
Kaip paruošti stintą:
- Stintas išdarinėkite, nuplaukite, išvoliokite miltuose ir kepkite karštame aliejuje, kol gražiai apskrus. Tai užims 5 min.
- Iškepusias stintas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius ir pabarstykite druska.
- Agurką pjaustykite kubeliais, paskaninkite druska, išmaišykite su grietine.
- Patiekalą valgykite su juoda duona.
Skanaus!!!