Kiek marinuoti kalakutą?

Į kalakutienos marinatą galite dėti įvairius prieskonius, kurie suderinami su paukštiena. Iškepti kalakuto mėsą nesunku, bet kaip tai padaryti, kad po ilgo buvimo orkaitėje mėsa neišdžiūtų, o taptų švelni, sultinga ir kvapni, ją reikia tinkamai užmarinuoti.

Kiek marinuoti kalakutieną?

  • Kalakutieną reikia marinuoti nuo 1 iki 6 valandų. Marinavimo laikas priklauso nuo konkretaus recepto.
Ingredientai:
  • Du šaukštai garstyčių;
  • Du šaukštai sojų padažo;
  • Vienas šaukštelis apynių;
  • Trys skiltelės česnako;
  • Vienas šaukštelis cukraus pudros.
Gaminimo būdas:
  1. Į lėkštę įdėkite du šaukštus garstyčių, įpilkite du šaukštus sojos padažo, šaukštelį apynių ir šaukštelį cukraus pudros.
  2. Išspauskite tris česnako skilteles.
  3. Ištepkite marinatų visą kalakutą arba kalakuto gabalėlius ir marinuokite dvi tris valandas.
  4. Praėjus dviems trims valandoms, kalakutieną galite kepti.

Sojų marinatas kalakutienai

Sojų marinatas kalakutienai
Marinuota kalakutiena sojos padaže

Ingredientai:

  • 700 g kalakutienos;
  • 3/4 puodelio sojos padažo;
  • 3-4 šaukštai aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas:

  1. Paruoškite marinatą sumaišydami visus nurodytus ingredientus.
  2. Nuplaukite kalakutieną ir supjaustykite porcijomis.
  3. Kalakutieną sudėkite į marinatą ir marinuokite 4-5 valandas.

Grietinės marinatas kalakutienai

Grietinės marinatas kalakutienai
Marinuota kalakutiena grietinėje

Ingredientai:

  • 5 šaukštai neriebios grietinės;
  • 3 šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
  • 1 valgomasis šaukštas sausų provanso žolelių;
  • 2 šaukšteliai malto imbiero;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimo būdas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus ir suplakite šakute iki vientisos masės.
  2. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
  3. Į paruoštą marinatą sudėkite kalakutieną ir marinuokite mažiausiai 2 valandas.
  4. Įdėkite mėsos gabalėlius į kepimo indą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, kol kalakutiena iškeps.
  5. Kepimo metu periodiškai sutepkite mėsą marinato likučiais.
  6. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pasūdykite, jei reikia, ir ant kiekvieno kalakutienos gabalėlio uždėkite ploną bet kokio kieto sūrio gabalėlį.
  7. Kepkite, kol sūris gražiai apskrus.

Vyno marinatas kalakutienai

Vyno marinatas kalakutienai
Marinuota kalakutiena vyne

Ingredientai:

  • 300 ml desertinio raudonojo vyno;
  • 100 g džiovintų slyvų be kauliukų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 šaukštelis gvazdikų;
  • druska, pipirai – pagal skonį.

Gaminimo būdas:

  1. Supjaustykite slyvas ir svogūnus žiedais.
  2. Sumaišykite vyną, svogūną, džiovintas slyvas, gvazdikus ir pipirus, išmaišykite.
  3. Marinuokite paukštį, laikydami jį šaldytuve mažiausiai 3 valandas.
  4. Marinavimo metu retkarčiais pamaišykite.
  5. Sūdikite kepimo pabaigoje arba prieš pat patiekiant.
[the_ad id=”14924″]

Keptas kalakutas su daržovėmis

Gaminimo laikas – 4 val.

Ingredientai:

  • – 5 kg kalakuto
  • – 100 g sviesto
  • – 1 a. š. kmynų
  • – Ryšelis citrininių (arba paprastųjų) čiobrelių
  • – Citrinos žievelė
  • – Apie 1,5 v. š. druskos

Keptoms daržovėms:

  • – 300 g bulvių
  • – 300 g morkų
  • – 300 g vyšninių pomidorų
  • – 300 g pievagrybių
  • – Rapsų ar saulėgrąžų aliejus
  • – Druska
  • – Čiobrelių ar rozmarinų šakelės, kmynai, česnakai (pasirinktinai)
[the_ad id=”6308″]
Paruošimo būdas:
  1. Bulves ir morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome, bulves sudedame į šaltą vandenį. Vandenį pasūdome ir užkaičiame. Užvirus dar paverdame iki 10 minučių.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Į skardą dedame daržoves, sumaišytas su aliejumi.
  3. Pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Kepame orkaitėje apie 20 min., apverčiame ir kepame dar 20 min., kol apskrus. Gaminimo laikas – 50 min.
Kalakuto paruošimas:
  1. Kmynus sutriname grūstuve.
  2. Minkštą sviestą sumaišome su druska ir pipirais, kmynais, smulkintais čiobreliais ir tarkuota citrinos žievele.
  3. Įtriname sviestu kalakutą. Kišame į kepimo rankovę ir dedame ant aliejumi pateptos skardos.
  4. Kepame 200 °C orkaitėje rankovėje val.
  5. Ištraukę iš rankovės kepame dar 30 min, kad apskrustų. Gaminimo laikas – 3 val.

Skanaus!