Cukinijų suktinukai žiemai

Puikus užkandis šventiniam stalui. Cukinijų suktinukus pagaminti nesunku. Jų nereikia kepti ir mirkyti sūriame vandenyje kaip baklažanus. Geriau naudokite jaunas cukinijas. Jos turi ploną odelę, yra be sėklų ir labai švelnus minkštimas.

Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.

Ingredientai:

  • Cukinijos – 1 kg;
  • Morkos – 300 g;
  • Krapai – 20 g;
  • Juodieji pipirai – 6 žirniai;
  • Actas – 80 ml;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 1,5 l.

Paruošimas:

  1. Cukinijas ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Tam rekomenduoju naudoti daržovių skustuką.
  2. Ant cukinijos griežinėlio uždėkite morkos griežinėlį ir susukite vyniotinį. Pakartokite procedūrą su likusiais ruošiniais.
  3. Į stiklainius sudėkite krapus ir suktinukus.
  4. Užvirinkite vandenį, įberkite juodųjų pipirų, cukraus ir druskos. Virkite 2 minutes ir supilkite į stiklainius.
  5. Sterilizuokite 15 minučių, įpilkite acto ir užsukite.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą