Cukinijos su ryžiais žiemai

Cukinijas su ryžiais žiemai, tinka valgyti šaltas ir karštas. Tai ir salotos, ir užkandis, ir visavertis pagrindinis patiekalas.

Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.

Ingredientai:

  • Virti ryžiai – 1 puodelis;
  • Jaunos cukinijos – 1 kg;
  • Pomidorai – 500 g;
  • Paprika – 300 g;
  • Morkos – 200 g;
  • Svogūnai – 300 g;
  • Krapai – 1 sauja;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Vanduo – 2 stiklinės;
  • Augalinis aliejus – 150 ml;
  • Actas (9%) – 1,5 a.š.
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 2 šaukštai.

Paruošimas:

  1. Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kol suminkštės.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite karštame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
  3. Morkas nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į keptuvę su svogūnais ir viską pakepinkite 10 minučių.
  4. Papriką nuvalykite nuo sėklų ir stiebelių, supjaustykite mažais gabalėliais. Paruoštas paprikas suberkite į morkas su svogūnais, pakepinkite maišydami 10 min.
  5. Pomidorus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite troškinti su likusiomis daržovėmis. Virkite ruošinį dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  6. Įpilkite druskos, cukraus, išmaišykite.
  7. Cukinijas supjaustykite dideliais kubeliais ir kartu su kitomis daržovėmis troškinkite 10-15 minučių. Būkite atsargūs, kad cukinijas neperkeptumėte!
  8. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis suberkite nuplautus virtus ryžius, susmulkintus česnakus ir susmulkintus krapus. Viską išmaišykite ir virkite kartu dar 5 minutes.
  9. Likus 2-3 minutėms iki paruošimo pabaigos, įpilkite acto, sumaišykite.
  10. Paruoštas cukinijų ir ryžių salotas supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, užsukite, apvyniokite ir palikite aukštyn kojomis visiškai atvėsti. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą