Turinys
Cukinijas su ryžiais žiemai, tinka valgyti šaltas ir karštas. Tai ir salotos, ir užkandis, ir visavertis pagrindinis patiekalas.
Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.
Ingredientai:
- Virti ryžiai – 1 puodelis;
- Jaunos cukinijos – 1 kg;
- Pomidorai – 500 g;
- Paprika – 300 g;
- Morkos – 200 g;
- Svogūnai – 300 g;
- Krapai – 1 sauja;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Vanduo – 2 stiklinės;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Actas (9%) – 1,5 a.š.
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 2 šaukštai.
Paruošimas:
- Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kol suminkštės.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite karštame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
- Morkas nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į keptuvę su svogūnais ir viską pakepinkite 10 minučių.
- Papriką nuvalykite nuo sėklų ir stiebelių, supjaustykite mažais gabalėliais. Paruoštas paprikas suberkite į morkas su svogūnais, pakepinkite maišydami 10 min.
- Pomidorus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite troškinti su likusiomis daržovėmis. Virkite ruošinį dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Įpilkite druskos, cukraus, išmaišykite.
- Cukinijas supjaustykite dideliais kubeliais ir kartu su kitomis daržovėmis troškinkite 10-15 minučių. Būkite atsargūs, kad cukinijas neperkeptumėte!
- Į keptuvę su troškintomis daržovėmis suberkite nuplautus virtus ryžius, susmulkintus česnakus ir susmulkintus krapus. Viską išmaišykite ir virkite kartu dar 5 minutes.
- Likus 2-3 minutėms iki paruošimo pabaigos, įpilkite acto, sumaišykite.
- Paruoštas cukinijų ir ryžių salotas supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, užsukite, apvyniokite ir palikite aukštyn kojomis visiškai atvėsti. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.