Labiausiai mėgstu gaminti mišrius ruošinius, ar tai būtų kompotai, uogienė ar marinuotos daržovės – pavyzdžiui, marinuoti agurkai su marinuotomis cukinijomis. Tai reiškia, kad į vieną stiklainį reikia sudėti kelis skirtingus ingredientus. Taip skaniau ir patogiau, nes nereikia šaldytuve laikyti kelių atidarytų stiklainių.
Cukinijos nauda
Cukinijose gausu vitaminų ir maistinių medžiagų: jose yra vitaminų A, B1, B2 ir C, atsakingų už nervų, imuninės ir širdies bei kraujagyslių sistemų veiklą. Cukinijose taip pat yra didelis vandens procentas ir nedidelis kalorijų kiekis, todėl jos rekomenduojamos metant svorį ir dažnai įtraukiamos į dietas. Ir nors cukinijos turi daug daugiau teigiamų savybių nei neigiamų, medikai vis tiek perspėja, kad lėtiniu inkstų nepakankamumu sergantiems pacientams reikia būti atsargesniems dėl didelės kalio koncentracijos daržovėje.
Ingredientai:
- Agurkai – 700 g;
- Cukinijos – 700 g;
- Krapai – 3 skėčiai;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Garstyčių sėklos – 3 šaukšteliai;
- Vanduo – 500 ml;
- Actas – 2 šaukštai;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- Druska – 1 šaukštelis.
Agurkų paruošimas:
- Agurkus ir cukinijas supjaustykite stambiai. Aš pjausčiau išilgai.
- Sudėkite juos į švarius, sausus stiklainius.
- Įdėkite garstyčių, krapų, česnako ar kitų prieskonių pagal skonį.
- Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių po dangčiais.
- Nupilkite šį vandenį.
- Užvirinkite švarų vandenį su druska, cukrumi ir actu.
- Daržoves užpilkite marinatu ir užsukite.