Įprastą daržovių ruošimą žiemai papildykime indiškos virtuvės natomis. Tai agurkų salotos su ciberžolėmis. Virsime be sterilizacijos. Mano nuomone, lengviau ir greičiau. Pridėjus acto, marinuoti agurkėliai puikiai išsilaiko iki dvejų metų.
Ciberžolės nauda
Ciberžolė – galingas natūralus antibiotikas ir antiseptikas. Rytų šalyse ciberžolė laikoma natūralia priemone grožiui, jaunystei ir sveikatai išsaugoti: milteliuose yra didelis kiekis galingų antioksidantų, šalinančių iš organizmo laisvuosius radikalus. Ciberžolės tirpalas ar nuoviras gerai pašalina minkštųjų audinių ir sąnarių patinimą, malšina uždegimą ir skausmą. Patiekalai su ciberžole padeda esant virškinimo problemoms, gerina medžiagų apykaitą ir skatina svorio praradimą. Retais atvejais gali būti individualus ciberžolės netoleravimas: reakcija pasireiškia alerginiu bėrimu ir sloga.
Ingredientai:
- Agurkai – 2 kg;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Česnakai – 5 skiltelės;
- Obuolių sidro actas – 80 ml;
- Kalendra (grūdeliai) – 0,5 šaukštelio;
- Ciberžolė (be kaupo) – 1 šaukštelis;
- Pipirų žirnelių mišinys – 0,5 šaukštelio;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – 50 g.
Agurkų paruošimas:
- Supjaustykite agurkus ir nuvalytus svogūnus.
- Sumaišykite abu ruošinius, suberkite prieskonius, cukrų, druską ir išspaustą česnaką. Uždenkite ir palikite 40-60 minučių.
- Virkite salotas 10 minučių, supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį.
- Išdėliokite į švarius, sausus stiklainius, užsukite ir apverskite.