Turinys
Vienas iš populiariausių konservavimo būdų yra sūdymas. Nereikia pilti acto, sterilizuoti ar ilgai virti daržovių. Viskas labai paprasta! Siūlau naudoti šį metodą ir žiemai paruošti sūdytas cukinijas stiklainiuose.
Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.
Ingredientai:
- Cukinijos – 2 kg;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Krapai – 3 skėčiai;
- Pipirų žirnelių mišinys – 0,5 šaukštelio;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Cukrus – 30 g;
- Druska – 80 g;
- Vanduo – 1,8 l.
Paruošimas:
- Cukiniją supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į stiklainius sudėkite prieskonius, krapų skėčius, stambiai pjaustytas česnako skilteles ir cukinijas.
- Užvirinkite vandenį, įberkite druskos, cukraus ir virkite 1 minutę.
- Supilkite verdantį sūrymą į stiklainius, uždarykite nailoniniais dangteliais ir palikite tamsioje, šiltoje vietoje 2 dienas.
- Sūrymą nupilkite į puodą ir vėl užvirinkite.
- Supilstykite į stiklainius su cukinijomis ir sandariai uždarykite dangteliais. Po paros stiklainius perkelkite į saugyklą.