Cukinijos žiemai su pomidorų padažu

Žiemą tiek mažai įvairių daržovių, bet išeitis yra. Cukinijos žiemai – puikus būdas ilgai išlaikyti skanų vasaros patiekalą. Rekomenduoju šį užkandį pasigaminti iš anksto, kad galėtumėte mėgautis šaltuoju metų laiku.

Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.

Ingredientai:

  • Cukinijos – 1 kg;
  • Paprikos – 750 g;
  • Pomidorai – 1,25 kg;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Česnakai – 100 g;
  • Actas – 50 ml;
  • Vanduo – 15 ml;
  • Cukrus – 100 g;
  • Krakmolas – 7,5 g;
  • Pomidorų pasta – 35 g;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

  1. Pomidorus nulupkite, sumalkite (sutrinkite) ir tyrę virkite 10 minučių ant stiprios ugnies.
  2. Sudėkite vidutinio dydžio supjaustytas paprikas ir cukinijas.
  3. Virkite lečo dar 20 minučių maišydami.
  4. Įpilkite česnako, druskos, aliejaus, pomidorų pastos ir cukraus. Virkite dar 10 minučių.
  5. Supilkite actą ir vandenyje atskiestą krakmolą.
  6. Lečo pavirkite dar porą minučių ir supilkite į sterilius stiklainius.

Lečo iš cukinijų su pomidorų pasta

Vienas geriausių daržovių ruošinių žiemai – cukinijų lečo su pomidorų pasta. Skanus, ryškus, sveikas, o sezono metu labai ekonomiškas patiekalas. Aš jums papasakosiu, kaip tinkamai paruošti šį patiekalą.

Cukinijų lečo su pomidorų pasta žiemai
Cukinijų lečo su pomidorų pasta
  • Vitaminai – pomidoruose yra gausu vitaminų C, A ir K, o taip pat yra E bei B grupės vitaminų (B1, B2, B6).
  • Mineralinės medžiagos – pomidoruose yra daug kalio, o tai pat aptinkama magnio, kalcio, mangano, fosforo ir geležies.
  • Kaloringumas – kadangi pomidoras tai 93 proc. vanduo, jo kaloringumas yra labai mažas. 100 g. pomidorų tai tik 15 kcal.

Ingredientai:

  • Cukinijos – 3 kg;
  • Česnakai – 2 galvutės;
  • Paprikos – 700 g;
  • Čili pipirai – 2 vnt.;
  • Cukrus – 200 g;
  • Augalinis aliejus – 250 ml;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • Actas – 125 ml;
  • Pomidorų pasta – 500 g.

Lečo paruošimas:

  1. Supjaustykite cukinijas, o papriką, pipirus ir česnaką sumalkite mėsmalės pagalba.
  2. Sudėkite visus kitus ingredientus, išmaišykite ir palikite 2-3 valandoms.
  3. Masę užvirinkite ir virkite 45 minutes ant silpnos ugnies.
  4. Supilkite lečo į sterilius stiklainius ir užsukite.
[the_ad id=”6308″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą