Cukinijas galima virti, troškinti, kepti, dėti į pirmąjį ir antrąjį patiekalą, iš jų ruošiami ikrai. Marinuotos cukinijos yra puikus užkandis. Esame įpratę žiemai marinuoti cukinijas. Tokių cukinijų stiklainį žiemą atidaryti labai patogu ir patiekti su bulvių koše, grikiais ar makaronais. Yra daug receptų, kaip marinuoti cukinijas žiemai.
Tačiau labai skanių marinuotų cukinijų galima pasigaminti tiek vasarą, tiek rudenį, naudojant greitą jaunų cukinijų marinavimo metodą. Po 1,5-2 valandų visa šeima galės vaišintis tokiomis cukinijomis. Siūlau tam naudoti mūsų receptą.
Greitai marinuotos cukinijos
Darbui mums reikia:
- jaunos cukinijos – 700 gramų;
- druska – 0,75 šaukšto;
- medus – 2 šaukštai;
- alyvuogių aliejus – 70 ml;
- česnakas – 5;
- gvazdikėliai;
- paprika – 0,3 arbatinio šaukštelio;
- malta kalendra – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- actas – 35 ml;
- petražolės 0,3 kekės;
- dubuo, peilis, pjaustymo lenta.
Paruošimas:
- Nuplaukite ir nuvalykite cukinijas.
- Supjaustykite cukiniją 0,5 cm storio žiedais.
- Sudėkite cukinijas į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite ir palikite 20 minučių. Išleistas sultis nupilkite.
- Marinatui paruošti, sumaišykite aliejų, actą, medų, kalendras, papriką ir smulkiai supjaustytą česnaką.
- Sujunkite cukinijas su smulkiai pjaustytom petražolėm ir paruoštų marinatų. Siųskite į šaldytuvą 1,5–2 valandoms. Retkarčiais pamaišykite cukinijas, kad marinuotųsi tolygiai.
Marinuotos cukinijos yra paruoštos.
Kaip cukinijas marinuoja E.Mildažytė?
Ingredientai:
- Mažų cukinijų (gali būti ir didesnės, jas reikėtų pjaustyti žiedais);
- Krapų;
- Česnako;
- Pipirų.
Marinatui:
- 3 stiklinės vandens;
- 1 st. acto;
- 1 st. cukraus;
- 1 šaukšto druskos.
Marinavimas:
Cukinijas sudėti į iškaitintus stiklainius, įmesti pipirų, česnako, krapų, užpilti verdančiu marinatu, palaikyti 30 min. nukošti atgal į puodą, užvirinti skystį ir užpylti atgal ant cukinijų, užsukti dangteliais.
Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Marinuota cukinija žiemai
2,5-litro stiklainis
Ingredientai:
- Cukinijos;
- Morkos;
- Aštrus pipiras;
- Krapai;
- Petražolės;
- Česnakas;
- Lauro lapai;
- Juodieji ir kvepiantieji pipirai;
- Garstyčių grūdeliai.
Marinatas: Vandens-1l, Cukraus- 3 v.š Druskos- 2 v.š. 25% acto esencijos- 2 v.š.