Cukinijos žiemai be kaitinimo

Jei gaminsite cukinijas pagal šį receptą, jos gausis kaip grybai. Trumpai troškinus rūgščiame marinate, daržovės tampa traškios ir labai skanios. Apart česnako, galite įdėti šiek tiek aitriosios paprikos, imbiero šaknies ar krienų.

Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.

Ingredientai:

  • Cukinijos – 1 kg;
  • Morkos – 200 g;
  • Svogūnai – 200 g;
  • Česnakai – pusė galvos;
  • Obuolių sidro actas – 3 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • Garstyčių sėklos – 0,5 šaukštelio;
  • Juodieji pipirai – 5 žirneliai;
  • Kvapieji pipirai – 2 žirneliai;
  • Kalendra (grūdeliai) – 0,5 šaukštelio;
  • Cukrus – 40 g;
  • Druska – 25 g;
  • Vanduo – 500 ml.

Paruošimas:

  1. Supjaustykite cukinijas, morkas, svogūnus ir česnaką.
  2. Užvirinkite vandenį, suberkite prieskonius, aliejų, druską ir cukrų.
  3. Virkite 2 minutes, suberkite daržoves ir virkite 5 minutes.
  4. Išimkite daržoves kiaurasamčiu ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
  5. Į likusį marinatą įpilkite acto, virkite 1 minutę.
  6. Supilstykite į stiklainius, užsukite ir palikite šiltai parai.


Parašykite komentarą