Naminis keptų pomidorų padažas

Naminio keptų pomidorų padažo receptas

Tai mano mėgstamiausias būdas naminiam pomidorų padažui gaminti esu išbandžiusi nemažai įvairių receptų, bet šis man pasirodė skaniausias! Kepdami jį orkaitėje sutaupysite laiko, nereikės stovėti prie puodo. Mano padažo spalva gavosi šiektiek gelsva nes jame dominavo geltonieji pomidorai, bet skoniui tai nepakenkė! Tiesa kepiau nedidelį kiekį, mažų vyšnynių pomidoriukų, nes jie mano darže dabar dominuoja … Skaityti toliau

Baklažanai su pupelėmis žiemai

Baklažanų ir pupelių receptas žiemai

Būtinai išbandykite šį receptą. Baklažanai su pupelėmis yra sotus ruošinys, kurį galima atidaryti greitam užkandžiui. Toks patiekalas aktualus kai nėra laiko ar noro ką nors gaminti. Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir … Skaityti toliau

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

Ikrai iš morkų žiemai per mėsmalę

O kaip morkų ikrų? Užkirtus kelią klausimams, iš karto pasakysiu: virtų morkų skonis šiuose ikruose visiškai nesijaučia. Ikrai skanūs ir vidutiniškai aštrūs. Paruoškite šį ryškų daržovių stebuklą, o žiemą patiekite su makaronais, ryžiais ir mėsos patiekalais. Morkose yra beveik visi žinomi vitaminai. Dėl skaidulų kiekio gerina virškinimą, mažina insulto riziką, teigiamai veikia regėjimą ir odą. … Skaityti toliau

Baklažanai pomidoru padaže be kaitinimo

Baklažanai pomidoru padaže be kaitinimo

Rudenį taupios šeimininkės stengiasi kuo daugiau derliaus apdoroti, kad žiemai paruoštų įvairesnių daržovių patiekalų. Pasitaiko labai įvairiausių ir įdomių receptų. Šiandien gaminsime baklažanus pomidorų padaže. Žiema taip paruošti baklažanai suvalgomi akimirksniu. Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio … Skaityti toliau

Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai

Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai, puikus receptas

Pupelių ir pomidorų salotos žiemai – skanus ir sotus visavertis patiekalas, kuris ne kartą padės šaltuoju metų laiku. Patiekite kaip užkandį ar garnyrą. Salotos bus tinkamos valgyti praėjus 1,5 mėnesio po paruošimo. Paruošimo laikas: apie 2 val. Porcijos: 5 stiklainiai po 0,5 l Pupelių nauda Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra … Skaityti toliau

Cukinijos žiemai su pomidorų padažu

Cukinijos žiemai su pomidorų padažu

Žiemą tiek mažai įvairių daržovių, bet išeitis yra. Cukinijos žiemai – puikus būdas ilgai išlaikyti skanų vasaros patiekalą. Rekomenduoju šį užkandį pasigaminti iš anksto, kad galėtumėte mėgautis šaltuoju metų laiku. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, … Skaityti toliau

Pomidorai žiemai savo sultyse

Pomidorų savo sultyse receptas žiemai

Šie pomidorai gali būti patiekiami kaip užkandis, taip pat naudojami padažams ir kitiems patiekalams gaminti. Konservuoti pomidorai puikiai išlaiko savo skonį, spalvą ir naudingas savybes! Pomidorai turi be galo daug naudingų sveikatai savybių. Tai daržovė turinti itin didelę maistinę reikšmę. Pomidorai valgomi ir žali ir konservuoti, o iš jų gaminamos visiems žinomos sultys, koncentratai, padažai. … Skaityti toliau

Marinuoti pomidorai su medumi žiemai

Marinuotų pomidorų su medumi receptas

Jei jums patinka konservuoti saldūs pomidorai, tuomet jums tikrai patiks šis receptas su medumi. Pomidorai su medumi žiemai – lengvai ir paprastai paruošimi. Medaus dėka, pomidorai yra kvapnūs ir šiek tiek saldūs. Medaus nauda Medus visiškai pasisavinamas organizmo ir turi daug naudingų savybių. Tai natūralus imunomoduliatorius, vitaminų šaltinis, kvėpavimo takų ligų profilaktikos priemonė, netgi natūralus … Skaityti toliau

Marinuoti geltoni pomidorai su cukinijomis

Marinuotų pomidorų su cukinijomis receptas

Žiemą spalvų visada pritrūksta, o jas į gyvenimą tenka įtraukti patiems. Siūlau puikų būdą – spalvingą geltonų pomidorų ruošinį. Užtenka iš spintos ištraukti stiklainį – ir žiemos nuotaika jau šiek tiek geresnė! Geltonų pomidorų nauda Geltonuose pomidoruose yra vitaminų B ir C, kalcio, natrio, magnio. Švieži pomidorai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, kovoja su avitaminoze, … Skaityti toliau

Pomidorai savo sultyse su obuolių actu žiemai

Pomidorų savo sultyse su obuolių actu receptas

Šis natūralus ir sveikas patiekalas puikiai papildys jūsų žiemos meniu. Pomidorai savo sultyse naudojami šimtuose ar net tūkstančiuose receptų, todėl pora stiklainių visada pravers. O kad taip paruošti pomidorai geriau išsilaikytų, įpilkite obuolių acto. Obuolių actas – vienas iš vaisių actų, kuris gaunamas iš fermentuotų obuolių sulčių, kur dedama Acetobacteraceae – acto rūgšties bakterijų. Obuolių … Skaityti toliau

Marinuoti pomidorai su česnaku žiemai

Marinuotų pomidorų su česnaku receptas

Su česnakais marinuoti pomidorai puikiai tiks prie bet kokio patiekalo! Pomidorai gaunasi saldūs, su nuostabiu česnako aromatu. Šie pomidorai paruošiami lengvai ir paprastai, be papildomo kaitinimo. Paruošimo laikas: 35 min. Česnako nauda Česnakai turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį, kovoja su patogeninėmis bakterijomis. Česnako savybės išsaugomos ir termiškai apdorojus. Česnakai turi priešvėžinį poveikį, saugo smegenis nuo … Skaityti toliau

Marinuoti pomidorai su paprika žiemai

Marinuotų pomidorų su paprikomis receptas

Šis receptas patiks aromatingų marinuotų paprikų ir pomidorų mėgėjams. Marinuotus pomidorus su paprikomis lengva paruošti. Cukraus man labiau patinka dėti daug, bet jei pačios daržovės pakankamai saldžios, galima kiekį sumažinti iki 60 g. Paprikos nauda Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų … Skaityti toliau