Marinuotų pomidorų mėgėjai tikrai turėtų išbandyti šį paprastą receptą. Marinuoti pomidorai su slyvomis net įprastą valgį paverčia tikra švente. Jie puikiai atrodo ant stalo, stebina nuostabiu aromatu ir skoniu!
Kuo naudingos slyvos?
Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos naudingos vyrams, moterims ir vaikams.
- Organizmui naudingų medžiagų koncentracija didesnė nei daugelyje kitų vaisių, o slyva praktiškai nedidina cukraus kiekio kraujyje.
- Slyvos ir džiovintos slyvos dažnai naudojamos siekiant išvengti virškinimo problemų: jose daug maistinių skaidulų.
- Slyvas pravartu įtraukti į lieknėjančių racioną, nes vaisiuose yra mažai kalorijų.
- Slyvų mėgėjai rečiau kenčia nuo osteoporozės ar lūžių.
- Teigiamai veikia kraujotakos, širdies ir kraujagyslių sistemas.
- Slyvos turi stiprų antioksidacinį poveikį. Todėl reguliarus jų naudojimas gali apsaugoti nuo ankstyvo senėjimo ar lėtinių ligų paūmėjimo.
- Paruošimo laikas: 20 min.
- Porcijos: 10 asmenims
Ingredientai:
- Pomidorai – 2 kg;
- Slyvos (mažos) – 500 g;
- Česnakai – 50 g;
- Krapai – 4 skėčiai;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Gvazdikėliai – 2 pumpurai;
- Obuolių sidro actas – 60 ml;
- Cukrus – 80 g;
- Druska – 60 g;
- Vanduo – 2,2 l.
Pomidorų paruošimas:
- Į paruoštų stiklainių dugną sudėkite krapus, prieskonius ir stambiai pjaustytas česnako skilteles.
- Sudėkite slyvas ir pomidorus, kelis kartus pakratydami.
- Užpilkite verdančiu vandeniu iki viršaus, uždenkite dangčiais ir palikite 20 minučių.
- Vandenį nupilkite į puodą ir vėl užvirinkite. Įpilkite cukraus, druskos, acto ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
- Verdantį marinatą supilstykite į stiklainius, užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite storu rankšluosčiu.